ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οργανωμένη διάλυση της πρωτεύουσας
 Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιδίδεται και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη λεγόμενη διαχείριση του πολιτικού κόστους. Ακολουθεί το κακό παράδειγμα των κυβερνήσεων Καραμανλή, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη μαζική παράνομη μετανάστευση, που δοκιμάζει τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές της Ελλάδας.
Ανευθυνοϋπεύθυνοι
Οι καταγγελίες που ανταλλάσσονται μεταξύ αρμοδίων και μη μετά την κατάληψη κτιρίων της Νομικής Σχολής από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες αναδεικνύουν τις δυσλειτουργίες του πολιτικού, διοικητικού μας συστήματος.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής είχε ειδοποιηθεί από τις πρυτανικές Αρχές, μέσω των συνεργατών του, για τη μαζική μετακίνηση παράνομων μεταναστών από τα Χανιά στον Πειραιά και στη συνέχεια στην Αθήνα με στόχο την κατάληψη κτιρίων της Νομικής, απέφυγε, όμως, να αντιδράσει. Δεν θέλησε να διαχειριστεί ένα εκρηκτικό από πολιτική και εκλογική άποψη ζήτημα και έστειλε και αυτόν το λογαριασμό στους Αθηναίους, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη δραματική υποβάθμιση της πόλης και της καθημερινότητάς τους.
Η υφυπουργός που είναι αρμόδια για το θέμα της μετανάστευσης κ. Νταλάρα επιδόθηκε και αυτή σε δημόσιες σχέσεις με αυτούς που οργάνωσαν την κατάληψη των κτιρίων της Νομικής. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποδίδει τις ευθύνες για την κατάληψη στις πρυτανικές Αρχές, οι οποίες, με τη σειρά τους, καταγγέλλουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για αδράνεια. Ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός δηλώνει προβληματισμένος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ακολουθεί στρατηγική «ενσωμάτωσης» των μεταναστών, και όλα εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.
Δυναμική αντίδραση
Η επιδείνωση της κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκδήλωση της δυναμικής αντίδρασης των κατοίκων της πρωτεύουσας. Το κυβερνητικό επικοινωνιακό τρικ με το πολυσυζητημένο τείχος του Έβρου δεν αποπροσανατολίζει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που ζουν με το άγχος του οικονομικού και κοινωνικού τείχους που δημιουργεί η μαζική παράνομη μετανάστευση.
Οι φορολογούμενοι πολίτες διαπιστώνουν ότι το πολιτικό, διοικητικό σύστημα τους φορτώνει με οικονομικές υποχρεώσεις και κοινωνικά προβλήματα χωρίς να είναι σε θέση να προασπίσει τα βασικά δικαιώματά τους. Η κοινωνική κατάρρευση της πρωτεύουσας εξαιτίας της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και της αδράνειας των Αρχών καθιστά ανέφικτη την αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της χώρας έχει παραδοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με τεράστια προβλήματα και δεν έχουν καμία δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου