ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Σκληρό ροκ» για το Μνημόνιο

Νέα προσωπική επίθεση χθες από τον Αντ. Σαμαρά κατά του Γ. Παπανδρέου. Τον κατηγόρησε για «εξαπάτηση του λαού». Το ΠΑΣΟΚ απάντησε υπενθυμίζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ τον Μάιο του 2009 ότι το έλλειμμα θα ήταν 4,5% στο τέλος του έτους 
 Σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης «στήνεται», εν όψει των περιφερειακών εκλογών, με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων. Το έναυσμα, ωστόσο, για το «σκληρό ροκ» που θα «χορέψουν» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει ο κ. Αντ. Σαμαράς με τις καθημερινές πλέον προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού.
 Το κυβερνών κόμμα απάντησε -για πρώτη φορά χθες- με το ίδιο «νόμισμα» στη ΝΔ και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του προέδρου της, υπενθυμίζοντας δήλωσή του, τον Μάιο του περασμένου χρόνου, ότι το έλλειμμα θα είναι 4-4,5% στο τέλος του ‘09.

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάσει η ώρα της κάλπης, όπου ο κ. Σαμαράς θα δώσει για πρώτη φορά εκλογική μάχη με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανεβάζει ολοένα και περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης προκειμένου να συσπειρωθεί η κομματική βάση και η κυβέρνηση θα απαντά στο ίδιο ύφος.
Χαρακτηριστικά των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν μέχρι την 7η Νοεμβρίου είναι τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές. Χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Επέρριψε το σύνολο των ευθυνών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στην κυβέρνηση Παπανδρέου και ζήτησε μάλιστα, μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν από την ομιλία του, οι πολίτες «να δώσουν ένα αυστηρό μάθημα στο ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου».
Ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίχτηκε για μία ακόμη φορά στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «λεφτά υπάρχουν» και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού». Είπε ότι θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις, εννοώντας διεξαγωγή εθνικών εκλογών, ενώ επανέλαβε τα περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής «για να ριχτεί άπλετο φως, πώς φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τους τρεις τελευταίους μήνες. Πώς ανέβηκαν τα spreads. Πώς ενθαρρύνθηκαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα από τις πρωτοφανείς δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό. Και πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο...». Τέλος, επέμεινε, παρά την κριτική που του ασκείται και μέσα από τη ΝΔ, ότι το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που προτείνει οδηγεί στον μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες.
Η κυβέρνηση «σήκωσε το γάντι» και πέρασε στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Αντ. Σαμαρά ότι το έλλειμμα στο τέλος του 2009 θα είναι 4-4,5%. Η ατυχής αυτή πρόβλεψη του προέδρου της ΝΔ έγινε στις 19 Μαΐου του 2009 στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», όταν και εκείνος όπως και όλα τα μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή μιλούσαν για «θωρακισμένη οικονομία».
Γ. Πεταλωτής:
Αμετανόητος ο κ. Σαμαράς προτείνει δήθεν λύσεις
«Αμετανόητο» και «δέσμιο του κομματικού του παρελθόντος» χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. «Ερχεται σήμερα, αμετανόητος, ο κ. Σαμαράς ενώπιον του ελληνικού λαού να προτείνει δήθεν λύσεις. Προτείνει ένα «άλλο μείγμα πολιτικής» τόσο αόριστο και γενικό, που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή μηδενίζει, με τρόπο μαγικό, το έλλειμμα και μάλιστα χωρίς θυσίες, εξαλείφοντας την ύφεση. Αυτά είναι τα μαγικά, για τα οποία δεν μπορεί ούτε καν την παράταξή του και τα στελέχη του να πείσει ο κ. Σαμαράς», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Γ. Αντύπας - Γ. Σαραντάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου