ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούν ξανά κλήτευση Σημίτη για τη Siemens

Σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής κατέθεσε ο Κ.Αϊβαλιώτης, την ώρα που έφτανε στο γραφείο του Κ.Καραμανλή η κλήτευση για το Βατοπέδι
Η αντιπολίτευση συνεχίζει να πιέζει στις επιτροπές της Βουλής για να κληθούν να καταθέσουν οι πρωθυπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων στις αρμόδιες επιτροπές.
Το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε ότι έφτασε στο γραφείο του Κ.Καραμανλή η επιστολή της Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, με την οποία καλείται να καταθέσει τις δικές του θέσεις. Η πρώτη κλήτευση πρώην πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια ίσως δεν είναι και η μόνη.

Ζητούν ξανά κλήτευση Σημίτη για τη Siemens

Στην αντίστοιχη Επιτροπή που διερευνά τα μαύρα ταμεία της Siemens ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ.Αϊβαλιώτης ζήτησε την Τετάρτη εκ νέου με επιστολή του στον πρόεδρο Σήφη Βαλυράκη, να κληθεί ο Κ.Σημίτης.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού πήραν χρήματα από στελέχη της εταιρείας, ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος, σημείωσε ο κ.Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στον Θεόδ.Τσουκάτο και όσα υποστήριξε για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρώτη του αντίδραση πάντως συνεργάτες του κ.Βαλυράκη υπογράμμισαν ότι τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη συνεκτιμηθεί και στην επιτροπή αποφασίστηκε να μην κλητευτεί ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να θεμελιωθεί η ανάγκη μίας τέτοιας κίνησης.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν προκύψουν νέα στοιχεία, για νέους μάρτυρες και ειδικά για πολιτικά πρόσωπα, έχει διευκρινίσει κατά το παρελθόν ο κ.Βαλυράκης.

Διαφωνεί η ΝΔ

Η ΝΔ διαφωνεί με την κλήτευση και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι "η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Παραμένει αμετακίνητη στις αρχές της και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας".

"Αναφορικά με την κλήτευση πολιτικών προσώπων, υπάρχει πρόσφατη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία τέτοια κλήτευση δεν θα γίνει, αν δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Το ΠΑΣΟΚ που έχει την "εμπειρία" να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ.Κώστα Σημίτη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου