ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Περνά ο νόμος, μένει η ένταση

Με τις εθνικές οδούς να... ανοιγοκλείνουν, ένταση στο Σύνταγμα και αντιπαραθέσεις στο Κοινοβούλιο ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών με 83 «ναι» και 16 «όχι».
Με σκηνικό έντασης στο Σύνταγμα και τριτοκοσμικές εικόνες στις εθνικές οδούς που έχουν εγκλωβίσει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες στο λεκανοπέδιο, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών σττην απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας, με 83 «ναι» και 16 «όχι».


Περνά ο νόμος, μένει η ένταση
«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Μόνη διαφοροποίηση υπήρξε αυτή του βουλευτή Πάνου Καμμένου ο οποίος ψήφισε «όχι», καθώς, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, «με το νέο καθεστώς υπάρχει κίνδυνος, τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα, με φθηνά καύσιμα και προϊόντα, να ‘τινάξουν στον αέρα’ τις αγορές στα νησιά που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης σκλήραιναν τη στάση τους. Στις 12:30 το μεσημέρι απέκλεισαν το δρόμο στα διόδια της Ελευσίνας, αναγκάζοντας την αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό, και στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών - Κορίνθου σε Μαγούλα και Σκαραμαγκά.

Οι αυτοκινητιστές έκλεισαν επίσης και τα δύο ρεύματα της Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Κλειστά τέλος, ήταν και τα δύο ρεύματα της Λ.Σχιστού, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε και η Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Αλίμου.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση που ανάλογα με τις διαθέσεις των συγκεντρωμένων εκτρέπεται σε χάος, εξακολουθεί να επικρατεί και στο κέντρο, καθώς κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα όπου συνεχίζεται η συγκέντρωση των ιδιοκτητών Φορτηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου