ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Διχάζει την "πολυκατοικία"

Η αυριανή επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου κατά την ομιλία Σαμαρά αλλά και η πιθανότητα κλήτευσής του στην επιτροπή για το Βατοπέδι, δίχασε και σήμερα την κεντροδεξιά, οδηγώντας σε αμυντική στάση τη Ρηγίλλης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή, επάνοδος του Κώστα Καραμανλή στα φωτα της δημοσιότητας καθώς το ενδεχόμενο κλήτευσής του στην προανακριτική για το Βατοπέδι προκάλεσε και σήμερα κόντρα στην Βουλή μεταξλύ ΛΑΟΣ και Νέας Δημοκρατίας
Ο κ. Καραμανλής πραγματοποίησε την τελευταία δημόσια, πολιτική του εμφάνιση στα τέλη Ιουνίου συμμετέχοντας στο 8ο Συνέδριο του κόμματος, ενώ έχει να αρθρώσει δημόσιο λόγο από την περυσινή προεκλογική περίοδο αν εξαιρέσει κανείς την -δια συνεργατών- υπεράσπιση που προσέφερε στον Γιάννη Αγγέλλου.

Διχάζει την πολυκατοικία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κώστας Καραμανλής βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Τίποτε βεβαίως (και φυσιολογικά) δεν παραπέμπει, ως προς την άφιξη, την υποδοχη και το προγραμμά του, στα πρόσφατα έτη της πρωθυπουργίας του.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να περάσει τις ημέρες αυτές κυρίως στο σπίτι του με τον φιλικό κύκλο που διατηρεί χρόνια στη συμπρωτεύουσα.

Η μόνη του δημόσια και με πολιτικό περιεχόμενο εμφάνισή του θα είναι πιθανότατα αυτή του Σαββάτου, κατά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο.

Ο κ. Καραμανλής Θα καθήσει κατά το πρωτόκολλο στην πρώτη γραμμή του ακροατηρίου και, εκτός συνταρακτικού απροόπτου, θα αποχωρήσει μετά το πέρας της ομιλίας χωρίς να λύσει τη σιωπή του.

Την επόμενη ημέρα, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται, κατά τις πληροφορίες, να παρευρεθεί.

Σήμερα πάντως, στη Βουλή, η προταθείσα από ΛΑΟΣ κλήτευσή του πρώην πρωθυπουργού για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση Βατοπεδίου, προκάλεσε εκ νέου οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Καρατζαφέρη και του Μανώλη Κεφαλογιάννη
Ο πρώην υπουργό της ΝΔ να καταλόγισε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πολύ διαφορετική συμπεριφορά όταν είχε τεθεί θέμα κλήτευσης του Κώστα Σημίτη και του προσήψε «φόβο» στο ενδεχόμενο εμφάνισης του Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης...

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης ρίχνει ξανά ασπίδα στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί τη συντήρηση της υπόθεσης Βατοπεδίου ως «εμμονή» του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Επιπλέον, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλάμβαναν για τον πρώην πρωθυπουργό το μόνιμο μότο, ότι δηλαδή «ο Κώστας Καραμανλής διετέλεσε επί πεντέμιση χρόνια πρωθυπουργός της χώρας και ότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει πότε πρέπει να μιλήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου