ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντρα Καρατζαφέρη - Κεφαλογιάννη

Σφοδρή κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη σημειώθηκε στη Βουλή, με «φόντο» τις εξελίξεις στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.
Σφοδρή κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη σημειώθηκε στη Βουλή, με «φόντο» τις εξελίξεις στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.
Η συζήτηση αφορούσε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το «πάγωμα» στις αναθέσεις και δημοπρατήσεις δημόσιων έργων, όταν ο ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως του προκαλεί εντύπωση ο «θώρακας» που προσφέρει η ΝΔ στην κλήτευση του Κ. Καραμανλή.
«Εμπλέκεται», είπε, «το όνομά του από την κυρία Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη» και ρώτησε: «Όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο Καραμανλής να πει την άποψή του;». Όταν τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης αντέτεινε ότι «ο συνήθως μελετημένος αρχηγός του ΛΑΟΣ παρενέβη μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή».

Απευθυνόμενος δε στον κ. Καρατζαφέρη ρώτησε: «Τι φοβάστε; Φοβάστε που ο πρώην πρωθυπουργός θα συμπαρασταθεί και θα σταθεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ; Μήπως φοβάστε επειδή είστε το κόμμα που ψήφισε το Μνημόνιο θα υποστεί κατακραυγή και δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή;».
Κόντρα Καρατζαφέρη - Κεφαλογιάννη

Και προσέθεσε ότι η τοποθέτηση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ «δείχνει σπουδή, καημό και φοβία για το μέλλον του κόμματός του».
Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και τον ίδιο ότι δεν επέδειξε την ίδια επιμέλεια στην Εξεταστική για την Siemens, όταν ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης είπαν ότι «πήραν χρήματα».

«Τι σημαίνει αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να απαντήσει παραφράζοντας το παλαιό σύνθημα «λαός - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» ότι σήμερα αυτό το σύνθημα γίνεται «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Απευθύνθηκε δε στον κ. Καρατζαφέρης για να πει:

«Ακούστε: Μπορεί να συμφωνούμε σε άλλα, σε πολλά, όμως, διαφωνούμε. Με ατομικές συμβάσεις και προσκλήσεις μπορεί και να σας καλέσουμε ξανά στη Ν.Δ εσάς ή στελέχη σας».

«Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε. Θα πέσουν στο κενό. Αλλά ακόμη κι αν βρείτε ανταπόκριση, θα γεννήσω κι άλλους βουλευτές άξιους, όπως αυτούς που γέννησα από την αρχή του κόμματος. Άλλωστε, εσείς μόνο το Βαλλιανάτο καταφέρατε να πάρετε μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, για σύμβουλο του Κικίλια...», απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ ότι εστιάζει επιλεκτικά στην Προανακριτική για το Βατοπέδι είπε:

«Να προσέλθουν κι οι δύο και ο Καραμανλής και ο Σημίτης. Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε?».

Καταλήγοντας για το θέμα «σύμπλευσής» του με το ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο που έθιξε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε πως εκείνος λέει να φύγει αύριο το πρωί η τρόϊκα, αλλά ζήτησε από την ΝΔ «να πει εκείνη πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου