ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εισαγγελέας για τα μπλόκα

Οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων απο τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης .
Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.


Εισαγγελέας για τα μπλόκα

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Παραμένουν στα μπλόκα

Παρά την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, οι οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Διεθνών Μεταφορών Γ. Πασπάτης, σε περίπτωση που υπάρξουν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, οι μεταφορείς είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη Βουλή, γι αυτό, όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Τετάρτη επί της αρχής, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας, με 83 «ναι» και 16 «όχι».

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία προκειμένου να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, φορτηγά υπάρχουν:

* 135 στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς
* 75 στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας
* 14 στο Δερβένι
* 20 στην πύλη 16 του ΟΛΘ

Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν, την ώρα αυτή, πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου