ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ιο οφείλεται η παχυσαρκία στη Δύση

Σύμφωνα με επιστήμονες των ΗΠΑ η επιδημία της παχυσαρκίας στη Δύση τα τελευταία 30 χρόνια ενδέχεται να οφείλεται και σε έναν ιό. Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, συνδέει την παχυσαρκία με έναν αδενοϊό, ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού με συμπτώματα σαν αυτά της κοινής γρίπης.

Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τον απλό βήχα και τα βρώμικα χέρια, προκαλώντας έντονο πονόλαιμο και συνάχι.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν ότι βρέφη και μικρά παιδιά που εκτίθενται στον ΑD36 είναι πιο πιθανό αργότερα στη ζωή τους να γίνουν υπέρβαρα.

«Η έρευνα είναι σημαντική, επειδή η παχυσαρκία είναι ένδειξη για σημαντικές μελλοντικές παθήσεις, όπως καρδιοπάθεια, διαβήτης και ηπατικά προβλήματα» τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας. Ελπίζει ότι τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών του θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εμβολίου κατά της ασθένειας, αφού «η παχυσαρκία αποδεικνύεται τελικώς όλο και πιο πολύπλοκη υπόθεση».

Βέβαια η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, η καθιστική ζωή και η γενετική προδιάθεση εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην ασθένεια και όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Φόρουμ Παχυσαρκίας της Βρετανίας, «η παχυσαρκία δεν οφείλεται σε μία και μόνο αιτία, αλλά σε ένα πλέγμα πολλών διαφορετικών παραγόντων. Τόσο τα γονίδια όσο και οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν καθοριστικά την τάση για παχυσαρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου