ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

«Mη αξιοπρεπής η διαβίωση στο κέντρο της Αθήνας» τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη

Χρειάστηκε πόρισμα μιας επίσημης Αρχής για να «δουν» τώρα(!) οι υπηρεσίες και οι ιθύνοντες αυτού του κράτους ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας υπάρχει υγειονομικό, κοινωνικό, πρόβλημα μαζί με την έλλειψη τάξης και ασφάλειας! Αυτό, δηλαδή, που βλέπει ο έσχατος των πολιτών, επί καθημερινής βάσεως…

Η Αρχή επισημαίνει στο πόρισμά της πως κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ευρίσκονται… εν κινδύνω στην περιοχή.

Ο Συνήγορος πιστοποίησε όσα το κράτος δεν ορά: Προτείνεται «η αποκατάσταση συνθηκών ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην περιοχή, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» στη μόνη χώρα που διατηρεί «γκέτο» στο ιστορικό Κέντρο της! Και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση φορέων τον Οκτώβριο.

Η Αρχή -σε πείσμα του όλου κρατικού μηχανισμού- διεπίστωσε πως «…στην περιοχή παρατηρείται συστηματική και ανέλεγκτη εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών και εν γένει παραβατικότητα και εγκληματικότητα ‘‘του δρόμου’’». Είδε και αυτό που βλέπουμε όλοι: ότι «παρατηρείται επίσης οργανωμένη εγκληματικότητα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως γυναικών αλλοδαπής προέλευσης».

Ο Συνήγορος ξεκαθαρίζει πως τα προβλήματα εξαρτώνται από… την αμηχανία της διοίκησης, αλλά και του νομοθέτη μπροστά στον πολύ μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά»!

Η Αρχή τουλάχιστον αντελήφθη το… αυτονόητο: ότι κρίνεται «…απολύτως αναγκαία η αναβάθμιση της αμεσότητας της αστυνομικής παρέμβασης σε προβληματικές καταστάσεις και στις κλήσεις θυμάτων».

Τα σχόλια περιττεύουν. Αναμένουμε μόνο πράξεις. Άμεσες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου