ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πολιτική δίωξη από ΠΑΣΟΚ

ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΥΠΕΡ ΑΓΓΕΛΟΥ
Θυελλώδεις αντιδράσεις από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι που επέβαλε προχθές το βράδυ -μετά τη μαραθώνια απολογία του- η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρ. Ράικου στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή Γ. Αγγέλου. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Αν. Νεράντζης έκανε λόγο για «σκευωρία», ενώ παρέμβαση έκαναν και συνεργάτες του κ. Καραμανλή.

«Κατάπληξη»

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σχεδόν 11ωρη κατάθεσή του, ο κ. Αγγέλου αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σχολιάζοντας την απόφαση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, ο κ. Νεράντζης τόνισε ότι «πέρα από το υλικό της υποθέσεως που είναι ήδη γνωστό, κανένα άλλο νέο στοιχείο δεν προέκυψε που να δικαιολογεί τη μεταβολή της θέσης μας σχετικά με την όλη υπόθεση», τονίζοντας ότι «προκαλεί κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα» σημειώνει.

«Σκευωρία»

Ο κ. Νεράντζης τόνισε ότι «κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ, με σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε και με ψήφιση νόμων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων». Παράλληλα και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γ. Αγγέλου παραβιάζει βασικές αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν πλέον όλοι είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει δήθεν ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση».

Έμμεση παρέμβαση Καραμανλή

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η παρέμβαση συνεργατών του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, οι οποίοι τόνισαν ότι «η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γ. Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις με στόχο την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή». Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή αφήνουν αιχμές προσωπικά για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. [...] Όμως οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο».

Απαντώντας στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «η ΝΔ μιλάει για δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου και παραβίαση των αρχών Δικαίου, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν μιλάμε, όμως, για ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οφείλουμε και να αποδεικνύουμε ότι το εννοούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου