ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στήριξη Σαμαρά στην υποψηφιότητα Κακλαμάνη

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο πρόεδρος της παράταξης Αντώνης Σαμαράς.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως την «Α», που πρώτη είχε γράψει για την πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει το «γαλάζιο» χρίσμα στο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της επίσκεψής του στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ανέδειξε το έργο Κακλαμάνη. Παράλληλα, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα τον στηρίξει στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Μέσα από τη συζήτηση που είχαμε διαπίστωσα και πάλι την ετοιμότητά σας, την ωριμότητά σας, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία σας, με την οποία θα διεκδικήσετε και πάλι την εμπιστοσύνη του δημότη, του πολίτη των Αθηνών. Και θέλω να το ξέρετε ότι σε αυτή σας την προσπάθεια θα έχετε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πιστεύει σε αυτό το έργο που κάνετε και η οποία, βλέποντας στην πράξη τη μεγάλη κοινωνική σας παρέμβαση, αισθάνεται υπερήφανη ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και στο μέλλον, για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια», επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο δήμαρχος Αθηναίων είχαν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία από τις πρώτες εβδομάδες της εκλογής Σαμαρά στην προεδρία της «γαλάζιας» παράταξης. Οι δύο άντρες συνομιλούσαν τακτικά με αφορμή τα μείζονα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τα οικονομικά των δήμων (ο κ. Κακλαμάνης είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος) και το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, η υλοποίηση του οποίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε το Ίδρυμα Αστέγων, τα συσσίτια και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Αθηναίων, ενημερώθηκε από τον κ. Κακλαμάνη για τη λειτουργία τους σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

«Η κρίση χτυπάει τους φτωχότερους Έλληνες. Και ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές εκείνων οι οποίοι αγωνιούν για την κοινωνική συνοχή, αλλά κι εκείνων οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για να δώσουν, με τη δική τους παρέμβαση, μέσα από τη δική σας βοήθεια και τη δική σας οργάνωση, στους κοινωνικά αποκλεισμένους το δικαίωμα μιας ελπίδας, ενός καλύτερου αύριο», σημείωσε, στις δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς. Εστιάζοντας, μάλιστα, στο έργο που πραγματοποιείται μέσα στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους εκείνους που «συνήθως θέλουν να μένουν και ανώνυμοι» για τη σημαντική συνδρομή τους.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από πλευράς του, τόνισε πως το κοινωνικό έργο του δήμου είναι, ουσιαστικά, η υλοποίηση στην πράξη της βασικής συνιστώσας της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, που επιβεβαιώθηκε και στο Συνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης.

«Σας ξέρω από χρόνια, σας ξέρω καλά. Είχαμε και οι δύο την ευτυχία να είμαστε πολιτικά παιδιά του Ευάγγελου Αβέρωφ. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τους έχει δώσει τις συμβουλές του, τους έχει εμφυσήσει, όπως και σε σας, κοινωνική ευαισθησία. Ουσίας, όμως, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη για όλους τους κοινωνικά αποκλεισμένους», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Για να απευθύνει, ταυτόχρονα, έκκληση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Η στρατηγική εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

«Ο κ. Κακλαμάνης είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ίδρυμα Αστέγων, στο κοινωνικό παντοπωλείο, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Πραγματοποιείται την ώρα που η φτώχεια, πραγματικά, αποτελεί εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία. Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Ίδρυμα Αστέγων έχει στόχο να δώσει θάρρος και να παροτρύνει όσους συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια», σημείωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη «ΝΕΤ», ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη στρατηγική της παράταξης εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι αυτοδιοικητικές. Επομένως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές των προσώπων που θα υπηρετήσουν τις τοπικές κοινωνίες τον έχουν οι πολίτες», τόνισε, ορίζοντας ως βασικά κριτήρια για την επιλογή των υποψήφιων το ήθος, την αξιοσύνη και την κοινωνική καταξίωση.
Ο κ. Χαρακόπουλος, που υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία διαβουλεύεται με τις τοπικές κοινωνίες (έφερε ως παράδειγμα τις απαντήσεις των μελών του κόμματος στο έντυπο για τους ΟΤΑ που ήδη επεξεργάζεται η γραμματεία Αυτοδιοίκησης) ανέφερε πως το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της ανακοίνωσης των «γαλάζιων» χρισμάτων. «Είναι σίγουρα μια σημαντική εκλογική μάχη, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα όταν μιλούμε για τις εκλογές στην Περιφέρεια. Δεν πρέπει, όμως, να υποβαθμίσουμε το ουσιαστικό περιεχόμενο που έχουν αυτές οι εκλογές, που είναι καθαρά αυτοδιοικητικό. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Στην επιλογή των προσώπων που θα υπηρετήσουν το όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς λέμε “ναι” σε πλατιές κοινωνικές συμμαχίες, “ναι” σε συμμαχίες που προέρχονται από τη βάση των τοπικών κοινωνιών», επισήμανε.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου