ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Οι «πράσινες» υποψηφιότητες στους δήμους

Το αρχαιοελληνικό ρητό «πάσα αρχή παυσάτω» ισχύει μέχρι και το τελευταίο του γράμμα στις διεργασίες του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων, μετά τις συνεχείς αναβολές στην πολυαναμενόμενη νέα επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, στην πόλη.

Μετά από τρεις αναβολές και πολλαπλάσιες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Ιπποκράτους, που δεν κατέληξαν πουθενά σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό του επόμενου ταξιδιού του κ. Ξυνίδη, τοπικά κομματικά στελέχη τηρούν εμφανείς πλέον αποστάσεις από τις ταχύτατα εξελισσόμενες διαβουλεύσεις στις τάξεις των «πράσινων» αυτοδιοικητικών και των ενδιαφερόμενων για την κομματική στήριξη. Οι συζητήσεις και οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις έχουν προχωρήσει στις περιπτώσεις πολλών δήμων τόσο στην Α' όσο και στη Β' Θεσσαλονίκης, ωστόσο κανείς από τους τοπικούς παράγοντες δεν έχει λάβει κατευθύνσεις για το χειρισμό των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Οι πιο «κερδισμένοι» είναι οι αιρετοί από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν επιθυμούν την κομματική στήριξη. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, προχωρούν με γρήγορες κινήσεις, αξιοποιούν στο έπακρο το λίγο χρόνο που τους απομένει μέχρι τα αυγουστιάτικα «μπάνια του λαού» και αρκετοί ανοίγουν ήδη την προεκλογική τους κούρσα προς τις εκλογές.

Από τους πρώτους, ο δήμαρχος Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος, παρουσίασε χτες το βράδυ την ιδρυτική διακήρυξη αρχών και θέσεων της νέας παράταξης με την οποία θα διεκδικήσει τον «καλλικράτειο» δήμο Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών. Στο πλευρό του έχουν ταχθεί ο νυν δήμαρχος Μίκρας, Θ. Γκουστίλης, ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών, Απ. Τσολάκης, και αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΝ από τους τρεις δήμους. Οπως είπε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δε ζητάει τη στήριξη κανενός κόμματος, ενώ η παράταξή του είναι ανοιχτή σε όσους συμφωνούν με τους στόχους της και σέβονται τα όργανα συλλογικής λειτουργίας της, ανεξάρτητα από τις κομματικές και πολιτικές τους προτιμήσεις.

Για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο δήμο Βόλβης προετοιμάζεται και ο νυν δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, Αγγελος Φραντζής, που δεν κατέθεσε ηλεκτρονική αίτηση στήριξης στο ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την υποψηφιότητά του υποστηρίζουν οι δήμαρχοι Απολλωνίας, Γ. Αλμαλόγλου και Μαδύτου, Βλ. Οχουνος, καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Εγνατίας, Στ. Ρετζέπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου