ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Εναρκτήριο λάκτισμα από τη ΝΔ για τα χρίσματα

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να δώσει και επισήμως το χρίσμα στον Νικήτα Κακλαμάνη για το δήμο της Αθήνας σηματοδοτεί για τη Ρηγίλλης το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση της στήριξης στο βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για το δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Καχριμάνη για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχτηκε χτες το μεσημέρι τον Αντώνη Σαμαρά στο Ιδρυμα Αστέγων του δήμου Αθηναίων, όπου σιτίζονται καθημερινά 4.000 άτομα. Ενώπιον των συνεργατών τους και των δημοσιογράφων ήταν πλέον φανερό ότι η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο ανδρών ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Επίσημη στήριξη

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε, μάλιστα, μ' αυτήν την ευκαιρία και την επίσημη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Νικήτα Κακλαμάνη για το δήμο της Αθήνας. «Διαπίστωσα και πάλι την ετοιμότητά σας, την ωριμότητά σας, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία σας, με την οποία θα διεκδικήσετε και πάλι την εμπιστοσύνη του δημότη, του πολίτη των Αθηνών. Σε αυτή σας την προσπάθεια θα έχετε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πιστεύει σε αυτό το έργο που κάνετε και η οποία, σήμερα, βλέποντας στην πράξη τη μεγάλη κοινωνική σας παρέμβαση, αισθάνεται υπερήφανη ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και στο μέλλον, για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ιδιαίτερα την κοινή πολιτική πορεία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, από την εποχή του Ευάγγελου Αβέρωφ, και υπογράμμισε ταυτόχρονα την έμφαση που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Η μάχη του Νοεμβρίου

Στη Ρηγίλλης δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αυτοδιοικητική μάχη του Νοεμβρίου και αυτό αντικατοπτρίζεται και στη δήλωση του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού, Μάξιμου Χαρακόπουλου, στη ΝΕΤ: «Είναι σίγουρα μια σημαντική εκλογική μάχη, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα όταν μιλούμε για τις εκλογές στην Περιφέρεια. Δεν πρέπει, όμως, να υποβαθμίσουμε το ουσιαστικό περιεχόμενο που έχουν αυτές οι εκλογές, που είναι καθαρά αυτοδιοικητικό, και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας: στην επιλογή των προσώπων που θα υπηρετήσουν το όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς λέμε ''ναι'' σε πλατιές κοινωνικές συμμαχίες, ''ναι'' σε συμμαχίες που προέρχονται από τη βάση των τοπικών κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου