ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με ψήφους 159 υπέρ έναντι 137 κατά και δύο παρών, επί συνόλου 298 ψηφισάντων. Ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει ΝΔ και ΚΚΕ.
Οχι επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Σοφία Σακοράφα, "παρών" οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γιάννης Οικονόμου.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης.

Η ομιλία Παπανδρέου

Με σαφέστατο μήνυμα προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι εάν δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «δεν θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση, αυτοί που θα κινδυνεύσουν είναι οι πολίτες». Και συμπλήρωσε ότι «η πρόκληση είναι ξεκάθαρη μεταξύ του αν θα λάβουμε αποφάσεις ή θα μείνουμε στην αδράνεια και τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας έφεραν ως εδώ».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έθεσε αμέσως μετά το ρητορικό ερώτημα «πώς μπορεί κάποιος να εθελοτυφλεί μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν τα παιδιά μας να πάρουν σύνταξη». Τόνισε, δε, ότι είναι «ευθύνη της δικής μας γενιάς να διωρθώσει τα λάθη της και να μην τα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές».

Κάλεσε επιπλέον τους υπουργούς της κυβέρνησης, σήμερα και αύριο, να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου ώστε να βελτιωθούν διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας κυρίως στα κόμματα της Αριστεράς στις αποστροφές «περί κηδείας και μνημόσυνου του ασφαλιστικού», τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτελειώσει το πελατειακό κράτος, το οποίο ήταν αυτό που απείλησε να αποτελειώσει την ίδια τη χώρα».

Εξαπέλυσε επίσης σκληρή επίθεση και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για την οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας ότι ήταν αυτή «που μας έβαλε στην κηδεμονία»και προσθέτοντας ότι το «μνημόνιο είναι απλά το μνημόσυνο στις δικές της επιλογές και πολιτικές».

Χαραμάδα επαναφοράς

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεσμεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο να βελτιώσει τις ασφαλιστικές παροχές και τις συντάξεις, όταν τα οικονομικά του κράτους το επιτρέψουν». Εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού που αποτελεί τη σιγουριά και την ασφάλεια για τους πολίτες. Και όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της θα βελτιώσουμε τις συντάξεις, το εγγυώμαι προσωπικά» είπε. Και πρόσθεσε: «Ας μην ψάχνουμε για βαρβάρους στο μνημόνιο, η βαρβαρότητα υπήρχε πριν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ακόμη να γίνουν οι αλλαγές, λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα για να μην βρεθούμε ποτέ πια ξανά σε επιτήρηση, να μην χρειαστούμε ποτέ πια μνημόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου