ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Η Κουμουνδούρου βλέπει πρόωρες και προετοιμάζει πολιτικό σχέδιο

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ τις διαδικασίες για την απόκτηση προγράμματος η Κουμουνδούρου, θεωρώντας ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας ή από την πίεση των σκανδάλων.
Σ΄ αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του Συνασπισμού θεωρεί ότι το κόμμα θα πρέπει να έχει έτοιμο το εναλλακτικό πολιτικό του σχέδιο- όπως ονομάζει το πρόγραμμα- γι΄ αυτό και οι βασικοί του άξονες θα είναι έτοιμοι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να τεθούν σταδιακά προς έγκριση από τα όργανα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν μία απλή αναμέτρηση αλλά ορόσημο για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, κάτι που επανέλαβε και με συνέντευξή του στην «Ημερησία», ότι «θα είναι σοβαρός ο αντίκτυπός τους», αφού «πάντα οι ευρωεκλογές περιέχουν πολιτικά μηνύματα».
Παράλληλα θεωρεί ότι αυτήν τη φορά οι ευρωεκλογές μπορεί και να επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις στον βαθμό που θα καταγραφεί μία ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.
Αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές
Επισήμως η Κουμουνδούρου αποφεύγει να μιλήσει για ποσοστά, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσκόπων με τους οποίους συζητεί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί μεταξύ του 15% και του 20%. Σ΄ αυτό το επίπεδο προσδιόρισε άλλωστε τη δυναμική του ΣΥΝ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνοντας στη ΝΕΤ: «Εάν πάρουμε ένα 20%, που είναι εφικτό με βάση τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, τότε θα αλλάξουν πολλά».
Ο ίδιος, ακολουθώντας και την επίσημη γραμμή του κόμματος που είναι κατά οποιασδήποτε μορφής εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Στήριγμα για να ξαναγίνουν τα ίδια δεν έχουμε κανέναν λόγο να αποτελέσουμε, γιατί θα προδίδαμε ακόμη και τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έρχονται τώρα προς την πλευρά μας».
Συμφωνούν για την «Αυγή»
Σε εξέλιξη βρίσκεται, τέλος, το θέμα της αλλαγής φυσιογνωμίας της «Αυγής», που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Οι εργαζόμενοι της «Αυγής»- με εξαίρεση τον διευθυντή και τον οικονομικό διευθυντή του εντύπουμε χθεσινό τους κείμενο διευκρινίζουν ότι ζητούν και στηρίζουν τις αλλαγές στην εφημερίδα, σε αντίθεση με το Διοικητικό Συμβούλιο που διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος του ΣΥΝ προωθεί τις ανακατατάξεις.
Πάντως οι εργαζόμενοι ζητούν η «Αυγή» να γίνει εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ανταποκριθεί και σε ευρύτερες αναγνωστικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου