ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Λίφτινγκ τον Σεπτέμβρη

Οργανωτική αναδιοργάνωση σχεδιάζει ο Γιώργος στο ΠΑΣΟΚ
Σε λίφτινγκ της οργανωτικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτήσει μια ευέλικτη ομάδα στρατηγικής, που θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση και θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό των υφιστάμενων οργάνων του κόμματος.
Η συγκρότηση της νέας ομάδας στελεχών θα γίνει μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που προγραμματίζει η Χαριλάου Τρικούπη περί τα τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου, με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιπολιτευτική δράση του ΠΑΣΟΚ. Είναι γεγονός ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη έχει παραδεχτεί ότι το Πολιτικό Συμβούλιο με τη σημερινή του μορφή δεν τραβάει, ενώ η παρουσία των συντονιστών αλλά και των υπευθύνων των τομέων που έχουν παράλληλες ιδιότητες με στελέχη του ανώτερου οργάνου πολλές φορές προκαλεί προβλήματα επικαλύψεων.
«Πρέπει να υπάρχει ένα όργανο να τα μαζεύει όλα και να τα συντονίζει για καλύτερο αποτέλεσμα», υποστηρίζει στέλεχος που συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το οποίο διακρίνει οργανωτικές τρύπες στην λειτουργία του κόμματος.
Στο θέμα της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται εξάλλου σήμερα με τη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» και η Άννα Διαμαντοπούλου εκτιμώντας ότι «η σημερινή δομή δεν διευκολύνει τη λειτουργία ενός πολιτικού κέντρου που σχεδιάζει, παρεμβαίνει, καθοδηγεί».
Μιλώντας μάλιστα για τις ευρωεκλογές, ζητεί την ανακοίνωση της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου τον Σεπτέμβριο επαναλαμβάνοντας ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση πρέπει να έχει πολιτικό χαρακτήρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

Θέτει δίλημμα για νίκη στις ευρωεκλογές
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τους στόχους του Κινήματος στις ευρωεκλογές συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου επεχείρησε να διασαφηνίσει τη θέση του τονίζοντας με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ότι «το ΠΑΣΟΚ πάντα διεκδικεί τη νίκη, ακόμη και όταν το διακύβευμα είναι διαφορετικό» και προσθέτει ότι «αυτό είναι αυτονόητο το επιβάλλει και η θέση μας στο πολιτικό σύστημα, η συγκυρία και η στρατηγική μας». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι «όλοι γνωρίζουν ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι αισθάνεται ο πολίτης ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική εξουσία».
Αιχμή η καθημερινότητα
Την ίδια ώρα παράγοντες του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα θέσει τους ψηφοφόρους ενώπιον εκλογικών διλημμάτων προβάλλοντας το διακύβευμα της αναμέτρησης. «Θα συνδέσει τις ευρωεκλογές με την καθημερινότητα και την κυβερνητική πολιτική» λένε και προσθέτουν ότι «θα ήταν γελασμένος όποιος νομίζει ότι ο Παπανδρέου θα πάει στη μάχη των ευρωεκλογών αφήνοντας χαλαρό το εκλογικό σώμα».
Ουσιαστικά απαντούν, έτσι, στα στελέχη που έσπευσαν να αμφισβητήσουν την άποψη περί χαλαρής ψήφου που αποδίδεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική στην ηγεσία του Κινήματος, διότι, όπως τόνιζαν, δημιουργεί κλίμα ηττοπάθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει την απορία του διότι όσα στελέχη προχώρησαν σε κριτική είτε στο Εθνικό Συμβούλιο είτε την εβδομάδα που ακολούθησε παρέλειψαν οποιαδήποτε αναφορά στο σκάνδαλο της Siemens, την εμπλοκή Τσουκάτου και τις ζημιές που προκάλεσε αυτή η υπόθεση στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις δημοσκοπήσεις.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ασκούντες χρέη εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να στηρίξουν την άποψη του κ. Παπανδρέου για τις ευρωεκλογές κι έτσι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «οι ευρωεκλογές έχουν τους δικούς τους κανόνες, όμως είναι αυτονόητο πως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ένα κόμμα εξουσίας επιδιώκει τη νίκη», ενώ η Μαρία Καρακλιούμη επανέλαβε στην «Αξία» πως «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά στις εκλογές όποιες εκλογές κι αν είναι αυτές».
Δηλώσεις με νόημα
Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στην «Ημερησία» ο Χρίστος Βερελής χαρακτήριζε δραματική εξέλιξη για τη δημοκρατική παράταξη τυχόν κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίαζε πως η νίκη στις βουλευτικές εκλογές προϋποθέτει νίκες στις αναμετρήσεις που χρονικώς προηγούνται επικαλούμενος τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει νίκη ανεξαρτήτως των ιδιομορφιών της κάθε εκλογικής αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου