ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Αθήνα σε κατάσταση αποσύνθεσης


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής επενδύει επικοινωνιακά στο λεγόμενο τείχος του Έβρου, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης υπόσχεται να βάλει τάξη στο παρεμπόριο και να αποτρέψει την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών της πρωτεύουσας. Όπως συνήθως συμβαίνει, οι πολιτικές δηλώσεις δεν δεσμεύουν την πολιτική που εφαρμόζεται, πολύ περισσότερο την κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Προκλητική κατάληψη
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που διεκδικούν την παραμονή τους στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής και κατέλαβαν ένα μέρος των κτιριακών της εγκαταστάσεων, προκειμένου να οργανώσουν το διεκδικητικό τους αγώνα.
Στην προβοκατόρικη αυτή ενέργεια διευκολύνθηκαν από μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού και φοιτητικές παρατάξεις του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς. Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες ήρθαν στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου ζουν και εργάζονται σε συνθήκες παρανομίας, και προβάλλουν την άποψη ότι πρέπει να έχουν «ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους, εργαζόμενες».
Να δούμε πώς θα αντιδράσουν η κυβέρνηση και η νέα δημοτική Αρχή στην κλιμάκωση των διεκδικήσεων των παράνομων μεταναστών. Ήδη έχουν καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Αθήνα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Διαλύεται η κοινωνική συνοχή, υποβαθμίζεται η οικονομική και διοικητική λειτουργία της Αθήνας, απαξιώνεται ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας μας.
Η έκρηξη της εγκληματικότητας, η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών του ιστορικού κέντρου, το κλείσιμο σημαντικών ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων επιχειρήσεων είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδράνειας και της διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης.
Διεθνής διασυρμός
Η διαχείριση του πολιτικού κόστους από την πλευρά της κυβερνητικής ηγεσίας και το διαρκές πάρε-δώσε διεφθαρμένων στελεχών της κεντρικής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους παράνομους μετανάστες οδηγούν στο διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσουν την απομόνωσή της στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να μην επαναπροωθούνται στην Ελλάδα πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. «Είναι σαφές ότι σε όρους συνθηκών ζωής και διαδικασίας ασύλου η Ελλάδα δεν είναι ικανή να κάνει σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος των φινλανδικών υπηρεσιών μετανάστευσης κ. Ρέπο.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να δεχόμαστε στη χώρα μας 100-150 χιλιάδες παράνομους μετανάστες το χρόνο, ως αποτέλεσμα των θρησκευτικών πολέμων που διεξάγουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία και τη Νιγηρία. Μερικές χιλιάδες από αυτούς προωθούνται σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Μεγάλη Βρετανία. Είναι τέτοια η αντίδραση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην περιορισμένη προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες τους, ώστε ορισμένες από αυτές ζητούν ήδη να τεθεί η χώρα μας εκτός συμφωνίας Σένγκεν.
Άμεση αντίδραση
Με την αρνητική δυναμική που έχει αναπτυχθεί κινδυνεύουμε με οικονομική και κοινωνική διάλυση στο εσωτερικό και διεθνή απομόνωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο η άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών από τα μεγάλα αστικά κέντρα της πατρίδας μας και η συγκέντρωσή τους σε απομακρυσμένες περιοχές, μέχρις ότου αποφασίσουν οι αρμόδιες Αρχές σε ποιους θα δοθεί πολιτικό άσυλο, ποιοι θα απασχοληθούν προσωρινά στη χώρα μας και με ποιους όρους και ποιοι θα επαναπατριστούν υποχρεωτικά, μπορούν να αποτρέψουν συγκρούσεις που δεν έχουν προηγούμενο και θα μας εκθέσουν σε διεθνές επίπεδο.
Όσο για τους φορολογούμενους πολίτες, αποκλείεται να δεχθούν τις πρόσθετες υποχρεώσεις που περιγράφονται στο μνημόνιο, ενώ έχουν μετατραπεί σε πολίτες χωρίς οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου