ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η Ντόρα ζητά μεσολάβηση της Τουρκίας για Κυπριακό

«Η Τουρκία, που διαθέτει επιρροή στους Τουρκοκύπριους, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον Ντερβίς Έρογλου να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας
 «Η Τουρκία, που διαθέτει επιρροή στους Τουρκοκύπριους, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον Ντερβίς Έρογλου να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που επισκέπτεται την Τουρκία.
 Όπως ανέφερε, το Κυπριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας και υπογράμμισε τη σημασία οριστικής και δίκαιης λύσης που θα ικανοποιούσε και τις δύο κοινότητες του νησιού.

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ακόμη ότι πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν εκχωρήσει ένα μέρος της κυριαρχίας τους στην Ευρώπη χάριν ενός ευρύτερου σκοπού.

«Η Τουρκία θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ήπειρο αν κατανοούσε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια ανάλογη ιστορική διαδικασία» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου