ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Εβαλε φρένο στα σενάρια

Φρένο στα κινδυνολογικά σενάρια περί απολύσεων στο δημόσιο έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που διεξήχθη υπό την προεδρία του στη Βουλή: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη - όχι τις απολύσεις», είπε.
 Μιλώντας στα κυβερνητικά του στελέχη στην ευρεία σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε «φρένο» στα σενάρια για νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και ακόμη περισσότερο στις κινδυνολογικές εκτιμήσεις για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 «Μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη - όχι τις απολύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί. Όπως καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος σε ένα χρόνο στην ιστορία της χώρας, έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση τους στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας λέγοντας: «απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές».
«Ας κατανοήσουν όλοι τις ευθύνες τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας νέο μήνυμα στην αντιπολίτευση ότι «πρέπει να παραδειγματιστεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Χθες, μιλώντας στο βραδυνό δελτίο του Mega, o κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείτο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό του 2011.
Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε σχέδιο αναδιάρθρωσης για κάθε Δημόσια Επιχείρηση ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε καθεμία, ώστε να μη συνεχισθούν τα ελλείμματα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που έχουν.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ είπε ότι είναι φυσικό στο τέλος της διαδικασίας της αναδιάρθρωσής τους, οι ΔΕΚΟ να έχουν λιγότερο προσωπικό, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν θα γίνει με απολύσεις προσωπικού, αλλά με μετατάξεις, με τη συνταξιοδότηση προσωπικού και, ως τελευταία λύση, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου