ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αναστάτωση από το νέο δέμα

Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη παγιδευμένο δέμα που είχε για παραλήπτη την Γαλλική Πρεσβεία. Ο μηχανισμός βρισκόταν σε βιβλίο με τα «Απαντα του Σουρή» και με εικονικό αποστολέα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
 Νέο ύποπτο δέμα που όπως αποδείχθηκε περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.
Το συγκεκριμένο αντικείμενο είχε ταχυδρομηθεί τη Δευτέρα 1/11 από κατάστημα εταιρίας ταχυμεταφορών στο Χαϊδάρι.

Οι υπέθυνοι ασφαλείας της γαλλικής πρεσβείας, όταν το παρέλαβαν, το θεώρησαν «ύποπτο» και το επέστρεψαν σε υποκατάτημα της εταιρίας στη Λεωφόρο Καλλιρόης 18 στο Νέο Κόσμο.

Εκεί εκλήθησαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ και αφού διαπίστωσαν ότι περιείχε  εκρηκτικό μηχανισμό εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε βιβλίο με τα «Απαντα του Σουρή» και ως «αποστολέας» εμφανιζόταν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Αναστάτωση κοντά στη Βουλή από ύποπτο δέμα
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι και στην Βουλή, όταν βρέθηκε πακέτο χωρίς αποστολέα και με προορισμό τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Το δέμα θεωρήθηκε ύποπτο και ελέγχθηκε αλλά δεν διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Γύρω στις 4.00 υπήρξε νέα αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, όταν στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, στην είσοδο του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ξεκίνησε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την αξιολόγηση και αν χρειαστεί την εξουδετέρωσή του.
Το δέμα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από την οποία προέκυψε ότι το το περιεχόμενό του δεν ήταν τίποτε άλλο παρά βιβλία.
Εξετάζονται και «επιστροφές» από το εξωτερικό
Σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών στο Μαρκόπουλο οι Αρχές ερεύνησαν το περιεχόμενο τεσσάρων δεμάτων που επεστράφησαν από παραλήπτες του εξωτερικού. Αποδείχθηκε ότι δεν περιείχαν κάτι ύποπτο και ο συναγερμός έληξε χωρίς απρόοπτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου