ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εξετάζουν παράταση δανείου

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν (φωτό) επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο να διευκολυνθεί η χώρα μας με περισσότερο χρόνο προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις απέναντι στον Μηχανισμό Στήριξης
 «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει το χρέος της προς τον Οργανισμό», δήλωσε ο γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν στο Bloomberg επαναφέροντας στο προσκήνιο τη σχετική συζήτηση.

ο κ. Καν διευκρίνισε ότι «οι έλληνες αξιωματούχοι κάνουν ακριβώς ό,τι χρειάζεται να κάνουν για να τιθασεύσουν τις δαπάνες και να πετύχουν τους στόχους που τέθηκαν ως προϋπόθεση για το πακέτο βιοήθειας».
Πρόσθεσε όμως ότι «το κατά πόσον η Ελλάδα θα χρειαστεί την χρονική επέκταση εξαρτάται από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας (...) Εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, τότε σίγουρα θα πράξουμε και εμείς το ίδιο. Θα το κάνουμε και μπορεί να αποβεί χρήσιμο».
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο»
Η Σιμονέτα Ναρντίν, εκπρόσωπος του Ταμείου, διευκρίνισε πάντως ότι το ΔΝΤ δεν έχει κάποιο απτό σχέδιο τροποποίησης του προγράμματος των αποπληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, αφού είναι πολύ πιθανό η χώρα μας «να βρίσκεται σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της του εξωτερικού της δανεισμού από το 2012, σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο Μηχανισμός Στήριξης, όταν συνεστήθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου