ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ.

papandreouΒγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ.Η ανακωχή ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη φαίνεται ότι τελείωσε καθώς ο πρωθυπουργός ζητά έρευνες σκανδάλων την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απάντησε με αιχμηρή δήλωσή του στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους σχετικά με το χρονικό εύρος της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Ο κ. Σημίτης στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει:  
«Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν απο το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά». Υπενθυμιζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εξεταστική για την οικονομία και για το διάστημα της περιόδου 2001-2004, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ερευνηθεί και το θέμα της «Golmand Sachs» που αφορούσε στα στοιχεία της οικονομίας.  
Καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με τον Κώστα Σημίτη, ήταν το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, που ρωτήθηκαν για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, αναφορικά με τον χρόνο για τον οποίο θα γίνει η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την οικονομία.  
Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι ορθώς μιλάει ο κ.Σημίτης και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους, απλά απάντησε με τη φράση «όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία», όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την «Γκόλντμαν Σακς».
Η φράση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου