ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εγκατέλειψε τα μπλόκα το 70% των φορτηγών

Επτά στα δέκα φορτηγά έχουν αποχωρήσει από τα μπλόκα από το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Το μεσημέρι οι οριστικές αποφάσεις των μεταφορέων.
Προς αναστολή οδεύουν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων καθώς στη χθεσινοβραδυνή συνέλευση εννέα προέδρων σωματείων, προέκυψε σοβαρή διάσταση απόψεων στους κόλπους των απεργών.
Ετσι τα περισσότερα από τα φορτηγά έχουν αρχίσει από νωρίς το πρωί να εγκαταλείπουν τα μπλόκα, κάτι που είναι φανερό τόσο στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, όσο και στα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας έως επτά στα δέκα φορτηγά έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις που κατείχαν τις προηγούμενες ημέρες. Σε επιφυλακή παραμένουν περίπου 150.
Εγκατέλειψε τα μπλόκα το 70% των φορτηγών

Στην μαραθώνια χθεσινοβραδυνή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κλάδου στην Ομόνοια, δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους σκληροπυρηνικούς να εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και τους πιο ψύχραιμους να ζητούν την αναστολή τους. Τελικά επικράτησε η άποψη των τελευταίων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατήγγειλαν την απόφαση του προεδρείου ως μεθόδευση ενάντια στην επιθυμία της βάσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε νέα συνέλευση των μελών της επιτροπής, στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ασάφεια επικρατεί σχετικά με τις τελικές εξελίξεις στην απεργία των φορτηγών δημοσίας χρήσεως και στην Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιοκτήτες φορτηγών εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου