ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κηροζίνη τέλος στο Παρίσι

Εξαντλούνται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα αποθέματα κηροζίνης στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
 Εξαντλούνται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα αποθέματα κηροζίνης στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Οπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Οικολογίας, τα αποθέματα κηροζίνης που διαθέτει το αεροδρόμιο επαρκούν μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί.

  "Ο αγωγός καυσίμων που ανεφοδιάζει τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί λειτουργεί κατά διαστήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας Trapil που διαχειρίζεται τον αγωγό είχε δηλώσει χθες, Παρασκευή, ότι ο αγωγός είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω της έλλειψης καυσίμων.  "Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου [Ρουασί]. Είμαστε αισιόδοξοι", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, ενώ χθες η αστυνομία επενέβη προκειμένου να απελευθερωθούν τέσσερις δεξαμενές καυσίμων που είχαν αποκλείσει οι απεργοί.

Η σημερινή αναμένεται να είναι η πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων για τη Γαλλία. Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 200 πορείες σε όλη τη χώρα, ενώ στους δρόμους αναμένεται να κατεβούν και χιλιάδες μαθητές.

Παράλληλα, τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζομένους σε νέα γενική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου