ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Παρελθόν η Ελλάδα της ΝΔ

Από τις Βρυξέλλες και της Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ευρωασιατικές σχέσεις απάντησε ο Γ. Παπανδρέου στην σφοδρή επίθεση Σαμαρά. «Είμαστε η Ελλάδα που ξεφεύγει με κόπο με πόνο από μια δύσκολη κατάσταση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 «Δεν είμαστε η Ελλάδα του ενός χρόνου πριν, αναξιόπιστη χωρίς να μας πιστεύει κανένας με τα τεράστια χρέη να δημιουργούμε τεράστιο φόβο και πανικό στις αγορές» είπε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε: «είμαστε η Ελλάδα η οποία ξεφεύγει με κόπο με πόνο από μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά αυτό αναγνωρίζεται, έχει επαίνους αλλά βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε και η πορεία μας. Είναι τα πρώτα και πολύ σημαντικά βήματα».

Η Ελλάδα κερδίζει την αξιοπιστία της έναντι της διεθνούς κοινότητας αλλά και των αγορών είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι στη διάρκεια των κατ’  ιδίαν συναντήσεών του με άλλους ηγέτες, τού αναγνώρισαν τις προσπάθειες για εξυγίανση των δημοσιονομικών αλλά και ένταξης της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.
«Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και της κατάρρευσης» επανέλαβε και από τις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του κατάφερε να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόσφατο ταξίδι του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας καθώς ο Γουέν Τζιαμπάο ήταν ο πρωταγωνιστής της Ευρωπαϊκής Συνόδου για τις σχέσεις Ασίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Είναι σημαντικό ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για την Κίνα ξεκίνησε από το ελληνικό κοινοβούλιο, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι οι συμφωνίες που σφράγισαν την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα «δεν αποτελούν μόνο ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρας μας αλλά και ψήφο εμπιστοσύνη της Κίνας στην Ευρώπη και το ευρώ».
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε και πάλι στους Ευρωπαίους εταίρους την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι πράσινοι φόροι και τα πράσινα ομόλογα η φορολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και ο φόρος των συναλλαγών.
Πάντως, ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι «έρχεται και η σειρά της Ιαπωνίας» τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε μια κούρσα προς τον πάτο» καθώς «τα κοινωνικά και εργασιακά κεντημένα του δυτικού κόσμου είναι αδιαπραγμάτευτα».
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου είχε συνάντηση με τους ομολόγους τους της Αυστραλίας, της Ινδίας, αλλά και Νέας Ζηλανδίας. 
Δ. Αλειφερόπουλος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου