ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή 24ωρη απεργιακή της κινητοποίηση καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να δώσουν μια ηχηρή απάντηση «στο νέο προϋπολογισμό παγίωσης της λιτότητας αλλά και στα κυβερνητικά σχέδια περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων τους, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο του νέου μισθολογίου που προωθεί η κυβέρνηση». Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Αιτήματα
Η ΑΔΕΔΥ ζητά την ακύρωση των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου, απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ζητά ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο.
«Σήμερα το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας είναι αντιμέτωπο με μια κυβερνητική πολιτική ελεύθερης πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Επιστροφή στη δεκαετία του ’70, με όρους και ανάγκες ζωής 2010» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας επιπλέον πως το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ήδη έχουν μειωθεί πάνω από 25% εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.
Ποιοι συμμετέχουν
Λόγω της κινητοποίησης αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, τα τελωνεία αλλά και οι δήμοι και οι νομαρχίες, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιπλέον, στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς θα απεργήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Πάντως τα σοβαρότερα προβλήματα αναμένεται να προκληθούν στην εκτέλεση των πτήσεων, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν με τετράωρη στάση εργασίας, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συνέπεια της κινητοποίησης είναι να ματαιωθούν περισσότερα από 31 σκέλη πτήσεων της Aegean και της Olympic Air, αλλά και να αλλάξουν ώρα αναχώρησης περισσότερες από 80 πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου