ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

«Ατυχής η αναθεώρηση του ελλείμματος»

«Ατυχή» εξέλιξη χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, την αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν το έλλειμμα της Ελλάδας από την Eurostat, αλλά εκτίμησε ότι, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό. 


«Φυσικά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε τις σωστές πληροφορίες νωρίτερα, αλλά, όπως έχω πει και άλλες φορές, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με τρόπο που τόσο εμείς όσο και η Ε.Ε. θεωρούμε πολύ τολμηρό. Αυτά που κάνουν κινούνται απόλυτα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν», τόνισε κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.
«Να μην αλλάξει»«Αυτή τη στιγμή δεν θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι», συνέχισε ο κ. Στρος Καν και συμπλήρωσε:
«Πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση -πρόκειται για μια αναθεώρηση που αφορά το 2009- πόσο επηρεάζει το 2010, πόσο μεγάλη είναι. Ισως δεν είναι πολύ μεγάλη, ίσως να επηρεάσει λίγο, ίσως όχι. Θα το δούμε.
Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα επηρεάσει το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, αλλά σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σαφώς στον σωστό δρόμο και αυτό είναι που θα ήθελα να υπογραμμίσω».
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα πρέπει να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει. «Είναι επείγουσα ανάγκη να εφαρμοστούν εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι προοπτικές για μεγαλύτερη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου