ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογικό ενδιαφέρον για την Αθήνα
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
 
 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως και η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πρωτεύουσας, που τείνει να μετατραπεί, εξαιτίας της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, σε αποθήκη ανθρώπων.
Επί ΝΔ το ΠΑΣΟΚ είχε… ιδεολογικές αντιρρήσεις στην οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και τώρα που βρίσκεται στην εξουσία περιορίζεται σε περιγραφές και στην ανακοίνωση προγραμμάτων χωρίς καμία πρακτική σημασία.

Επιδείνωση

Με το πέρασμα του χρόνου η κατάσταση γίνεται αφόρητη σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και σε μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου. Οι παράνομοι μετανάστες συγκεντρώνονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μία πολιτική συγκέντρωσής τους σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων, που βρίσκονται κοντά στα περάσματα που χρησιμοποιούν, ιδιαίτερα στον Έβρο, για να εισέλθουν στη χώρα μας.
Τα σχέδια για αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, δημιουργία ειδικών χώρων κράτησης των παράνομων μεταναστών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα, απομάκρυνση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της πρωτεύουσας, αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου έχουν μείνει όλα στα χαρτιά.

Αλλαγή στάσης

Το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δραστηριοποιούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Κλιμακώνουν τις ενέργειες για την πάταξη του παρεμπορίου και προσπαθούν να επιβάλουν κάποιους περιορισμούς στη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών σε κτίρια του κέντρου της πρωτεύουσας.
Κατά την άποψή μας, το κυβερνητικό ενδιαφέρον είναι προεκλογικό και εκδηλώνεται αποσπασματικά. Καταβάλλεται μια προσπάθεια να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια εν όψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής.
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να χειρίζονται τα θέματα με ευκαιριακή, προεκλογική λογική και να επεξεργαστούν μία ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και της υποβάθμισης ολόκληρων περιοχών και βασικών λειτουργιών της πρωτεύουσας που συνδέονται με αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου