ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Tony Curtis (video).

Ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του Hollywood, ο Tony Curtis πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της κόρης του ηθοποιού (και εξίσου επιτυχμένη) Jamie Lee Curtis χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Το πραγματικό όνομα του Tony Curtis ήταν Bernard Schwartz και ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό από την θρυλική ερμηνεία του στο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» δίπλα στον Jack Lemmon και την Marilyn Monroe. Στην καριέρα του όμως είχε πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 100 ταινίες, ενώ το 1959 ήταν υποψήφιος για Oscar για το ρόλο του στην ταινία «The Defiant Ones» απέναντι στον Sidney Poitier.
Ο εκλιπών ήταν γεννημένος στις 3 Ιουνίου του 1925 από Ουγγροεβραίους γονείς. Η ζωή του ήταν γεμάτη σαν ταινία του Hollywood, παντρεμένος έξι φορές, τελευταία το 1998 με την Jill Vandenberg, ενώ άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά. Πρώτα παντρεύτηκε τη διάσημη ηθοποιό Janet Leigh, το 1951 και απέκτησαν δύο κόρες, την Kelly και την Jamie Lee. Ο γάμος τους διαλύθηκε το 1962, η Janet παντρεύτηκε ένα χρηματιστή και ο Tony την ηθοποιό Christine Kaufmann. Το τρίτο του παιδί, η Alexandra, γεννήθηκε το 1964 και το τέταρτο, πάλι κορίτσι, η Allegra ήρθε το 1966. Δύο χρόνια αργότερα χώρισε ξανά και σχεδόν αμέσως παντρεύτηκε τη Leslie Allen, με την οποία απέκτησε άλλα δύο παιδιά, αγόρια αυτή τη φορά: τον Nicholas (ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 23 χρόνων).


Αφού χώρισε και από τη Leslie, παντρεύτηκε ξανά όμως το 1993 τη δικηγόρο Lisa Deutsch με την οποία χώρισε ένα χρόνο μετά. Τελευταίος γάμος το 1998 παντρεύτηκε την αθλήτρια ιππασίας Jill Vandenberg. Τον αποχαιρετούμε με μια κλασσική σκηνή από το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου