ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τοξικά ψεύδη

Οι περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με όρντινο της τρόικας και η έλλειψη προοπτικής αποτελούν θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας


Έκπληξη; Οι δηλώσεις του Αμαντέου Αλταφάζ για αναθεώρηση -επί τα χείρω- του ελληνικού ελλείμματος και του χρέους για την περίοδο 2006 – 2009 δεν έσκασε ακριβώς σαν... βόμβα στους υποψιασμένους πολίτες.

Βέβαια, τόσο ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης στο ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσαν την κοινή γνώμη ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία όμως περιγράφονται.

Άλλωστε, η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ ετοιμάζεται -μετεκλογικά- σε τρίτη κατά σειρά αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω τους πολίτες και την παραπαίουσα αγορά χωρίς να τονώσουν τα δημόσια έσοδα.

Οι περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με όρντινο της τρόικας, η απουσία εμπιστοσύνης του κόσμου στα λεγόμενα των κρατούντων και η έλλειψη προοπτικής αποτελούν θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Περιμέναμε κάτι διαφορετικό άραγε; Από το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν” μέχρι το “δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ” από πλευράς κυβέρνησης υπήρχε ένας κίβδηλος πληθωρισμός δεσμεύσεων και υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό.

Πολύ φοβούμαι ότι οι βερμπαλισμοί των κυβερνητικών στελεχών αντιστοιχούν πια στην αξία των ελληνικών ομολόγων. Είναι κατηγορίας junk και κανείς δεν “αγοράζει”, ειδικά όταν νοιώθει στο πετσί του τις συνέπειες πολιτικών που κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Από τα τοξικά ομόλογα στην πλημμυρίδα των τοξικών ψευδών. Βλάπτουν σοβαρά την τσέπη μας, τις πολιτικές προοπτικές της κυβερνώσας παράταξης και δοκιμάζουν γενικότερα τις αντοχές του πολιτικού συστήματος που δεν διάγει δα και τις καλύτερες ημέρες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου