ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Θα κληθεί ως μάρτυρας ο Κ. Καραμανλής

Για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
Να κληθεί ως μάρτυρας ο Κώστας Καραμανλής στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της.

Την πρόταση αυτή είχε διατυπώσει το κόμμα ΛΑΟΣ.

Πάντως, διαφωνία μεταξύ των κομμάτων υπήρξε στον τρόπο κλήτευσης.

ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν ο πρώην πρωθυπουργός να κληθεί όπως όλοι οι μάρτυρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχοντας την πλειοψηφία κατέληξε να αποσταλεί επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό και στην οποία μεταξύ άλλων θα τον καλεί απο κοινού με την επιτροπή να αποφασίσουν τον τρόπο κατάθεσής του.

Η σχετική επιστολή, που πρόκειται να αποσταλεί στον πρώην Πρωθυπουργό, τον ενημερώνει πως η Επιτροπή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή».

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συντάκτης και της επιστολής, εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».

Από πλευράς των βουλευτών της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή, κρίνεται πως η εν λόγω διατύπωση χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κο Καραμανλή, να αποφύγει κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής, είτε στη Βουλή, είτε κατ’ οίκον, αποκρινόμενος στην κλήτευσή της, με υπόμνημα.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή που προηγήθηκε της Προανακριτικής, σε δήλωσή τους αναφέρουν πως «η ‘’πράσινη πολυκατοικία’’, αποφάσισε με πρωτοβουλία του «θυρωρού» της, του ΛΑΟΣ, να κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου