ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σύνοδος κορυφής με επίκεντρο την ελληνική οικονομία.

papandreoupapandreouΣτις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθούν οι σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ, αλλά και το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης.

Επιπλέον, οι «27″ θα εξετάσουν τις επικείμενες Συνόδους της ΕΕ με την Κίνα, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ινδία, καθώς και την Ευρωασιατική Συνάντηση (ASEM) που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, ο Πρόεδρος Χ. Ρόμπαϊ θα παρουσιάσει στους «27″ ηγέτες την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ομάδα Δράσης στο θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων προς τα δημοσιονομικώς απείθαρχα κράτη – μέλη, ενώ αναμένεται να εξεταστούν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις οικονομικών ζητημάτων.

Η οριστική έκθεση της Ομάδας Δράσης, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, από τον Πρόεδρο Ρόμπαϊ.

Κατά τη Σύνοδο θα εξεταστεί η θέση της ΕΕ στη Σύνοδο του G- 20 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Νοεμβρίου στη Σεούλ, το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της Συνόδου του Κανκούν στο Μεξικό και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ενόψει της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί με την ΕΕ, στις 20 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.

Τέλος, δεν αποκλείεται να έρθει προς συζήτηση το θέμα των απελάσεων των Ρομά από τη Γαλλία, δεδομένης της έντονης αντίδρασης του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, μετά τις δηλωσεις της Αντιπροέδρου της Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία έκανε παραλληλισμό της κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά της Γαλλίας, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ απόψε το βράδυ ο Ν. Σαρκοζί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο θα συναντηθούν για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου