ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Από το εξωτερικό… κυβερνάει ο πρωθυπουργός

Τι ήθελε και χαρακτήρισε σχολιαστή και όχι υπεύθυνο πρωθυπουργό τον Γ.Α.Π. ο Α. Σαμαράς; Τώρα τον χάσαμε και από σχολιαστή της επικαιρότητας που διαμορφώνει η κυβέρνησή του! Από το Όσλο στις Βρυξέλλες και από εκεί στις ΗΠΑ ο… φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας έχει ξεπεράσει και αυτόν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάποτε δήλωσε –με αφοπλιστική ειλικρίνεια– ότι «απλώς προεδρεύει». Τότε που επωμίζονταν άλλοι τα πραγματικά βάρη και αυτός ανελάμβανε την… πολιτική ευθύνη σε μέρη εξωτικά και μακρινά!

Πιστός στην… παράδοση και ο Γ.Α.Π. κάνει κανό, γυμνάζεται και ταξιδεύει –με έξοδά μας– από την Καραϊβική έως την Ευρώπη. Κάτι ξέρει.
Με αυτή την τακτική συνεργάτες του τότε προέδρου υπέστησαν τις συνέπειες των πεπραγμένων τους, ενώ ο ίδιος μπόρεσε να ξεπεράσει τους δικαστικούς κ.ά. σκοπέλους της εποχής, ώστε να περάσει «στην Ιστορία» ως ηγέτης ενός λαού που σήμερα πληρώνει βαριά τα σπασμένα της πολιτικής του.

Μόνο που τώρα είναι η ώρα της απότομης εξόφλησης του λογαριασμού, αφού την ώρα που ο Γ.Α.Π., όταν ευκαιρεί, δηλώνει πάμε καλά, απ’ έξω πληθαίνουν οι οικονομολόγοι που υποστηρίζουν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και αυτό σε πείσμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν, που βεβαιώνουν ότι η οικονομική πορεία της χώρας είναι καλή και υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα αποδειχθούν αποτελεσματικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου