ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Διασυρμός χωρίς τέλος για τον κ. Καραμανλή

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Μετά την «έκρηξη» της συμβολαιογράφου κ. Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού κ. Βουλγαράκη, στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου επιδεινώθηκε δραματικά η πολιτική θέση του κ. Καραμανλή.

Όχι μόνο ανίκανος

Μέχρι σήμερα η κυρίαρχη αντίληψη για τον κ. Καραμανλή είναι ότι υπήρξε ένας ανίκανος και αδιάφορος πρωθυπουργός, ο οποίος με τα λάθη και τις παραλείψεις του προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, απλώς οργάνωσε την εκλογική φυγή του από την εξουσία.

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής έχασε εντυπωσιακές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της μεταολυμπιακής περιόδου, δημιούργησε τεράστια δημοσιονομικά, διοικητικά προβλήματα με τη χαλαρή διαχείρισή του και δεν συνέβαλε στην αντιμετώπιση της κρίσης, στην πρώτη φάση της. Σε αυτή την αρνητική εικόνα προστίθενται σιγά-σιγά τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη που συνέβαλε στην ανάπτυξη της «γαλάζιας» κυβερνητικής διαφθοράς.

Κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, κρατικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έδειξαν στην κατεύθυνση του Μεγάρου Μαξίμου σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την προώθηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Με την κατάθεσή της η κ. Πελέκη έδειξε τον ίδιο τον κ. Καραμανλή και τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποδείξει «ότι φοράει παντελόνια».

Οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Καραμανλή προέρχονται από τη σύζυγο ενός εκ των πιο ισχυρών υπουργών του. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο τότε πρωθυπουργός κ. Καραμανλής εμφανίστηκε το 2008 στη ΔΕΘ εν μέσω του κ. Ρουσόπουλου και του κ. Βουλγαράκη και τους στήριξε με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο στο θέμα του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.

Ερμηνεύοντας τη σιωπή

Η σιωπή του κ. Καραμανλή, ο οποίος, βέβαια, χρωστάει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για όσα έκανε αλλά και γι’ αυτά που δεν έκανε, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσωπικής στρατηγικής σε βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της ΝΔ.

Με τη σιωπή του ο κ. Καραμανλής συντηρεί πολιτικές εκκρεμότητες που εμποδίζουν την ανασύνταξη των δυνάμεων της ΝΔ και αναβάλλουν επ’ αόριστον την πολιτική, εκλογική της ανάκαμψη. Η πολιτική σιωπή του συνδυάζεται με ένα άγριο παρασκήνιο που περιορίζει την ελευθερία κινήσεων της νέας ηγεσίας και τη μετατρέπει, στην αντίληψη πολλών πολιτών, σε συμμέτοχο σε υποθέσεις με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση.

Ο κ. Καραμανλής επενδύει σε αυτήν τη φάση στην αδυναμία της ΝΔ, θεωρώντας ότι μπορεί να του προσφερθούν νέες πολιτικές ευκαιρίες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου