ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μονόδρομος το... αντι-μνημόνιο

Στόχος του προέδρου της ΝΔ να καταφέρει μέχρι την ημέρα των εκλογών να εκλαϊκεύσει την πρότασή του για την οικονομία και να πείσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους για την ορθότητα των επιχειρημάτων του
 Αγώνα δρόμου, προκειμένου να

πείσει την κομματική του βάση αλλά και ορισμένα από τα στελέχη του για την ορθότητα της πρότασης που έχει καταθέσει για την οικονομία, κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.   Ο χρόνος, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί αυτήν την ώρα βασικό αντίπαλό του, καθώς επιδιώκει μέχρι την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών να έχει εκλαϊκεύσει την πρότασή του και να έχει αποδομήσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι το Μνημόνιο ήταν εν τέλει μονόδρομος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα θα συγκαλέσει την Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εντολές για την ενεργοποίηση όλων των βουλευτών, θεωρεί καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου το να πείσει ότι υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Προτεραιότητα, όμως, για τον ίδιο αποτελεί η συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού λόγου, ικανού να στηρίξει στις τοπικές κοινωνίες και στα μέσα ενημέρωσης αυτήν την πρόταση.
Ενημέρωση

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα στείλει μέσα στην εβδομάδα σε όλους τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη τους βασικούς άξονες των θέσεων της ΝΔ για την οικονομία. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα αποφύγει γεγονότα, όπως η πρόσφατη διαφοροποίηση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος αιφνιδίασε τα στελέχη της Ρηγίλλης όταν δήλωσε πως «και η ΝΔ θα υπέγραφε κάποιο μνημόνιο, αλλά όχι αυτό».
ΔημοσκοπήσειςΟ ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάντως, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσα από την απάντηση που έδωσε την Παρασκευή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Εκείνο που χρειαζόταν και χρειάζεται είναι ένα άλλο μείγμα, μια άλλη πρόταση οικονομικής πολιτικής. Και αυτήν την έχει καταθέσει με πληρότητα, επάρκεια και πειστικότητα ο Αντώνης Σαμαράς», τόνισε.
Στη Ρηγίλλης, πάντως, επικρατεί ικανοποίηση για τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η εμφάνιση του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ αξιολογείται από τους πολίτες θετικότερα από την αντίστοιχη του κ. Γ. Παπανδρέου. Οπως τόνιζαν τακτικοί συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, τα ευρήματα των συγκεκριμένων ερευνών επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής Σαμαρά όχι μόνον να καταψηφίσει το Μνημόνιο, αλλά να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης των αδύναμων -εισοδηματικά- ομάδων.
Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι περιοδείες του στην περιφέρεια, ενώ θα υπάρξει ξεχωριστό πρόγραμμα για τις επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας των δύο αντιπροέδρων κ. Δήμα και Αβραμόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου