ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Το στίγμα της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισκεπτόμενος τα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ
Το στίγμα της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε μεγάλα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.

Αναφερόμενος στην εξωστρέφεια εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει εμφανές ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως.
Στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

«Γι αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, που όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Οσον αφορά την ανταγωνιστικότητα υποστήριξε ότι ένα μεγάλο ζητούμενο είναι η ύπαρξή της σε όλους τους τομείς.

«Είμαστε όμως σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτή τη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ.Σαμαράς παρέπεμψε στη βραδινή του ομιλία για την οικονομία. Συνεχάρη τους υπαλλήλους και το προσωπικό της διεθνούς έκθεσης για τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει υποστεί μεγάλη δυσφήμιση στο εξωτερικό και τέτοιες εκθέσεις αποτελούν διαφήμιση.

«Εδώ πάντως, πήραμε μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία , αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και εάν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την επίσκεψη του στην ΔΕΘ από το κτίριο της Διοίκησης, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και του δώρισε την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα λεύκωμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Δημητρίων».

Επίσης, επισκέφθηκε το περίπτερο 12, όπου φιλοξενούνται περιφέρειες, επιμελητήρια και συνεταιρισμοί παραδοσιακών προϊόντων και συνομίλησε με εκθέτες και κόσμο.

Ο κ.Σαμαράς πραγματοποίησε μία σύντομη επίσκεψη στο περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη». Τον υποδέχθηκε η επικεφαλής της οργάνωσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Έλενα Ράπτη, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της «Αγάπης» και του έδωσε ένα ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε επίσης στα περίπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας και των εφημερίδων της πόλης «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρο».

Τελυταίο άφησε το περίπτερο της νομαρχίας, όπου τον υποδέχτηκαν, υπό τους ήχους ποντιακού συγκροτήματος και χορού, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξενάγησε τον κ. Σαμαρά στο περίπτερο και του έδειξε τα αφιερώματα, για τους Μεσσήνιους Μακεδονομάχους.

Τέλος ο αρχηγός της Ν.Δ. στη συνέχεια επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον ξενάγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου