ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«Λουκέτο» σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα με τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδρούν στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Τα δύο πρώτα συνδικάτα διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει αποφασίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων - Κλάδων.

Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Συμπαράσταση στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καλώντας τα μέλη τους σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων. Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι της Βουλής. Οι ανάγκες του Κοινοβουλίου θα καλυφθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Μετ' εμποδίων οι μεταφορές

Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν στις μεταφορές καθώς στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ λεωφορεία και τρόλεϊ

Στον ΟΣΕ θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Προαστιακού.

Δεμένα στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία, ενώ θα απεργήσουν και οι λιμενεργάτες.

Στάσεις εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Λόγω της στάσης εργασίας θα υπάρξουν αλλαγές και ματαιώσεις πτήσεων.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Και η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της.. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου