ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό

Ψηφίστηκε χθες και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και είπε παρούσα στο 75, ενώ παρών δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ όχι σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.

Ωστόσο την Τετάρτη το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά και δύο «παρών» από τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε για θετική πρόταση, αρκεί τα πορίσματα να μην μένουν στα συρτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου