ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Καρφιά» Ντόρας κατά Σαμαρά

Δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ: «Επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας για να αντλήσει κομματικό όφελος». «Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης και βολές στην Αριστερά
Το πρώτο βήμα για την ίδρυση πολιτικού φορέα έκανε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνοντας, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας, τη δημιουργία του «Φόρουμ για την Ελλάδα».
Η κ. Μπακογιάννη έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς από τη μία πλευρά υπερασπίστηκε τη θέση της υπέρ του μνημονίου στήριξης και από την άλλη χάραξε τις διαχωριστικές γραμμές που τη χωρίζουν από τη ΝΔ και την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, από την κυβέρνηση και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάντως, όπως η ίδια διευκρίνισε, το Φόρουμ «δεν είναι πολιτικό κόμμα», αν και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα.

«Καρφιά» Ντόρας κατά Σαμαρά

Η κ. Μπακογιάννη εμμέσως επιχείρησε να αποποιηθεί τις προσωπικές ευθύνες της ως πρώτης γραμμής στελέχους της ΝΔ λέγοντας ότι «αναγνωρίζει τα λάθη της» και ότι «αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη που της αναλογεί».

Στην παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη ξεχωρίζει ο δριμύς επικριτικός λόγος κατά της ηγεσίας της ΝΔ και της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, η κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αριστεράς.

«Η ψήφιση του μηχανισμού στήριξης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία», είπε η κ. Μπακογιάννη, δικαιολογώντας και την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις καθώς και το ΠΑΣΟΚ ότι είναι εγκλωβισμένο στο λαϊκίστικο παρελθόν του. Το μεγαλύτερο λάθος για την κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, ότι «διαλύει την ενότητα της χώρας».

Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε με δριμύτητα στην ηγεσία της Ν.Δ. λέγοντας ότι «επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος». Μάλιστα σημείωσε ότι δεν κάνει ουσιαστική αυτοκριτική, ενώ καταφεύγει στον λαϊκισμό, στη λογική του ώριμου φρούτου και στην αφελή συνθηματολογία.

«Ουδέν σχόλιον» απάντησε η Ρηγίλλης στις επικρίσεις της κ. Μπακογιάννη, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος επεσήμανε ότι «σε αυτή την ειδικά δυσμενή πολιτική συγκυρία, πολιτικές, κομματικές, εκφράσεις εκτός ΝΔ, είναι καταδικασμένες». Για ιδιότυπη πολιτική ασυλία κατηγόρησε πρώην υπουργούς και τα κόμματα της αριστεράς καθώς και για πολιτικές ξεπερασμένες και αναχρονιστικές, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και των ευθυνών τους.
Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε το «Φόρουμ για την Ελλάδα» «κίνημα θετικού πολιτικού ακτιβισμού» με στόχο, όπως είπε, να δημιουργηθεί, μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, «ένα νέο ρεύμα, μια νέα αντίληψη για την Ελλάδα».

ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ
Tα πρώτα μέλη του Φόρουμ

Τα πρώτα 53 ιδρυτικά μέλη του «Φόρουμ για την Ελλάδα»: Γ. Αναστασόπουλος - στέλεχος επιχειρήσεων, Γ. Ανδρουλάκης - δικηγόρος, Κ. Αντωνιάδης - επιχειρηματίας, Μαίρη Αποστολίδου - φοιτήτρια, Γ. Αρσένος - ακαδημαϊκός, Γ. Βαγγελάτος - επιχειρηματίας, Ολγα Βησσαράκη - σύμβουλος επικοινωνίας, Μιχ. Γαζής - ιδιωτικός υπάλληλος, Λεων. Γκίβαλος - ελεύθερος επαγγελματίας, Κ. Δημητριάδης - επιχειρηματίας, Αλ. Δημητρίου - πολιτικός μηχανικός, Θ. Διασάκος - ακαδημαϊκός, οι μηχανικοί πληροφορικής Δ. Δρακουλής και Δ. Δρες, Ε. Καλατζή - δικηγόρος, Μ. Καραγιάννης - ακαδημαϊκός, Θ. Καρβέλης - δικηγόρος, Γ. Κατσακούλας - ιατρός, Ιλεάνα Κλοκώνη - καθηγήτρια, Ολγα Κολοκυθά - ακαδημαϊκός, Γ. Κριαράς - ιατρός, Βασιλική Λαλαγιάννη - ακαδημαϊκός, Βασιλική Λεοντάρη - ιδιωτική υπάλληλος, Νάνσυ Μαλλέρου - σύμβουλος Επικοινωνίας, Γ. Μαρκάκος - οικονομολόγος, Κων. Μουμούρης - στέλεχος Επιχειρήσεων, Χρ. Μπαλαφούτης - ακαδημαϊκός, Αν. Μουντράκης - στέλεχος Επιχειρήσεων, Φ. Νέστορας - υπάλληλος ΟΤΕ, Αναστασία Ξαρχά - σύμβουλος Πληροφορικής, Γ. Οικονόμου - σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ν. Παγώνης - δημόσιος υπάλληλος, Α. Πανταζόπουλος - στέλεχος Επιχειρήσεων, Ελπ. Παππάς - πολιτικός μηχανικός, Φ. Παπαχρήστου - δικηγόρος, Κων. Πατσέας - δημόσιος υπάλληλος, Κορίνα Περτσίνη - ιδιωτική υπάλληλος, Φρόσω Ράλλη - τηλεοπτικός παραγωγός, Κάτια Σαχπατσίδου - νομικός, Αθηνά Σιαφαρίκα - φοιτήτρια, Απ. Σίσκος - επιχειρηματίας, Στ. Σουγιουτζόγλου - οικονομικός αναλυτής, Γ. Σταύρου - οικονομολόγος, Αλεξάνδρα-Σοφία Τόγια - οικονομολόγος περιβάλλοντος, Αλ. Τραγάκη - ακαδημαϊκός, Εμυ Τσιατσιάκα-Τρίκαρδου - βιοτέχνης, Δημ. Τρυφωνόπουλος - διευθυντής Marketing, Κ. Υφαντής - ακαδημαϊκός, Ν. Φρυδάς - σύμβουλος Ενεργειακών Θεμάτων, Μιχ. Φώλας - πολιτικός μηχανικός, Θεοδώρα Χασομέρη - έμπορος, Τ. Χατζηβασιλείου - πολιτικός επιστήμονας-τουρκολόγος, Αστ. Χουλιάρας - ακαδημαϊκός.

ΛΑΟΣ: αναζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο
ΚΚΕ: Υπηρετεί αντιδραστική πολιτική

«Συνολικά οι θέσεις της Ντ. Μπακογιάννη αλλά και οι επιθέσεις της κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ που αντιπαλεύουν το Μνημόνιο αναδεικνύουν την αντιδραστικότητα της πολιτικής που υπηρετεί η Ντ. Μπακογιάννη», επεσήμανε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εκπροσώπων της αστικής τάξης προκειμένου να κερδίσουν την υποστήριξή της και ταυτόχρονα τον μεγάλο φόβο και την αποστροφή τους για τους αγώνες και το δίκιο του λαού».

Το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι «η κ. Μπακογιάννη, όπως είναι φυσικό, αναζητεί ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό στην κεντρική πολιτική σκηνή», σημειώνοντας ότι «είναι δικαίωμά της. Ο καθείς και φυσικά η καθεμία «εφ’ ω ετάχθη»».

Παναγιώτης Τσούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου