ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Στάση εργασίας για το ασφαλιστικό

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί σειρά κινητοποιήσεων, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τη λήξη της βάρδιας, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΟΘ καλεί τα σωματεία μέλη της, καθώς και όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας, ενώ στις 11.30 το πρωί πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Στη σημερινή στάση εργασίας συμμετέχουν εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι στα ταμεία, το προσωπικό των ΟΤΑ, αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού. Με προβλήματα οι αεροπορικές μετακινήσεις λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (11-3 το μεσημέρι) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η Olympic Air (τηλ. 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό)) και η Aegean Airlines (τηλ. 801 11 20000 (από σταθερό) και 210 6261000 (από κινητό) ανακοίνωσαν ήδη ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων αλλά και αλλαγή ώρας αναχώρησης σε πολλές πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου