ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Με τις ομιλίες των συνέδρων κλείνει σήμερα το έκτακτο Συνέδριο της Ν.Δ.

Με πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο το «άνοιγμα στην κοινωνία με συνοχή, αλληλεγγύη και προοπτική», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το σύνθημα του έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται και σήμερα ο πολιτικός διάλογος για το μέλλον της παράταξης.

Το έκτακτο συνέδριο, άνοιξε, χθες το πρωί τις πύλες του για να υποδεχθεί τους συνέδρους, οι οποίοι θα αποφασίσουν (σ.σ. μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα) επί της προτάσεως αναθεώρησης του καταστατικού, ενώ σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπονταν μόνο ομιλίες συνέδρων.

Τα επιτελεία των Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη, υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι την Παρασκευή αργά το βράδυ, πραγματοποιούσαν τις τελευταίες συναντήσεις για να εξασφαλίσουν επιπλέον συμμαχίες αλλά και τη στήριξη των στελεχών, τα οποία είχαν συνταχθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που αποχώρησε από την κούρσα της διαδοχής.

Η διαδικασία, ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό σε συνέδρους και στελέχη, οι οποίοι ζητούσαν να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε να μιλήσουν περισσότεροι και να γίνει ένας ευρύτατος πολιτικός ουσιαστικός διάλογος, για τα αίτια της ήττας αλλά και για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός. Προβληματισμός υπήρξε για το τι μέλλει γενέσθαι στην μικρή αλλά υπαρκτή περίπτωση, σύμφωνα με την οποία το Έκτακτο Συνέδριο δεν θα εγκρίνει την αναθεώρηση του καταστατικού.

Και οι τρεις υποψήφιοι, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να στείλουν μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας και να αναπτύξουν την πολιτική τους πλατφόρμα, καθώς ο στόχος είναι η παράταξη να πραγματοποιήσει περαιτέρω άνοιγμα στην κοινωνία και σε καμία περίπτωση να μην αναλωθεί σε διεργασίες, οι οποίες εντείνουν την εσωστρέφεια. Ζητούν, επίσης, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά για να ψηφίσουν το νέο ηγέτη της παράταξης που θα την οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, ενώ υπόσχονται ότι θα είναι θεματοφύλακες της ενότητας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου