ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Επείγον δάνειο ζητά η Renault

Την ώρα που ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ετοιμάζεται να συναντηθεί με εκπροσώπους από το χώρο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο επικεφαλής της Renault Κάρλος Γκοσν δήλωσε ότι χρειάζεται ένα επείγον δάνειο εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να καταφέρει ο κλάδος να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

"Αυτό που απαιτούμε από το κράτος είναι μια λογική χρηματοδότηση, για δύο με τρία χρόνια, με επιτόκιο μεταξύ 4 και 5 %", δήλωσε ο Γκοσν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βασίζεται πολύ στην πίστωση, είπε ο Γκοσν, καθώς δύο στα τρία αυτοκίνητα αγοράζονται επί πιστώσει, ενώ προειδοποίησε ότι αν "συνεχιστεί η οικονομική κρίση, θα δείτε τον ένα κατασκευαστή μετά τον άλλον να καταρρέει".

Σημειώνεται ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δέχτηκε ήδη την παροχή βοήθειας, στο πλαίσιο του πακέτου ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εξήγγειλε ο Σαρκοζί στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά ο Γκοσν είπε ότι αυτό δεν επαρκεί.

Τόσο η Renault όσο και η άλλη μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η PSA Peugeot Citroen, έχουν κλείσει ορισμένα από τα εργοστάσιά τους, ώστε να μειώσουν την παραγωγή καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη έχει μειωθεί.

Το Νοέμβριο, ο αριθμός των νέων Ι.Χ. αυτοκίνητων στη Γαλλία μειώθηκε κατά τουλάχιστον 14%, από χρόνο σε χρόνο, επιβεβαιώνοντας την απαρχή μιας μεγάλης κρίσης στον κλάδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γκοσν, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. "Δεν έχουμε αγγίξει ακόμη πάτο", λέει ο ίδιος.

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεται επείγουσα δάνειο; Δίνουμε έξω δάνειο στα ενδιαφερόμενα άτομα που αναζητούν δάνειο με καλή πίστη. Είστε σοβαρά που έχουν ανάγκη από ένα επείγον δάνειο; στη συνέχεια, είστε στο σωστό μέρος. Έχουμε δώσει έξω επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας για σας αίτηση δανείου για την κάλυψη της ζήτησης σας και να ορίζονται από τη χρηματοδοτική problem.contact μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: t.guarantee@blumail.org
    Ευχαριστώ καθώς αναμένουμε την απάντησή σας
    Εμπιστευθείτε την εγγύηση δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή