ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Προκαλούν και πάλι οι ειδικοί φρουροί#

Την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται εδώ και τέσσερις ημέρες, ζητούν με προσφυγή τους οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου μαθητής Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις προσφυγές τους προς το Δικαστικό Συμβούλιο οι δύο φρουροί δηλώνουν αθώοι και τίμιοι αστυνομικοί που έκαναν το καθήκον τους, επισημαίνοντας: "Σκεφτείτε τη θέση του αστυνομικού των 750 ευρώ, ο οποίος καλείται συχνά να εκτελέσει το καθήκον του υπό συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες".

Ακόμα, οι δύο ένστολοι αποδίδουν την προφυλάκισή τους στις κρίσεις "ανεύθυνων και εμπαθών δημοσιογράφων", ενώ υποστηρίζουν ότι "καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας όταν πολλά κυβερνητικά στελέχη και ιδιαίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την πίστη ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς"

Οι ειδικοί φρουροί εμμένουν στον ισχυρισμό ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 15χρονου οφείλεται σε εξοστρακισμό της σφαίρας που ερρίφθη προειδοποιητικά στον αέρα, χαρακτηρίζουν αναξιόπιστες και ψευδείς τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και ζητούν από τους δικαστές να λάβουν υπόψην τις καταθέσεις των πραγματικών αυτοπτών μαρτύρων, δηλαδή συναδέλφων αστυνομικών.

Πάντως, μέχρι στιγμής 4 αυτόπτες μάρτυρες, που ουδεμία σχέση έχουν με την παρέα του θύματος, έχουν καταθέσει ότι είδαν τον ειδικό φρουρό να σημαδεύει σε ευθεία βολή προς την παρέα των παιδιών και χωρίς να έχει προηγηθεί συμπλοκή. "Αυτό που είδαμε ξεπερνά κάθε λογική. Είδαμε τον ειδικό φρουρό να πυροβολεί σε ευθεία βολή. Νομίσαμε ότι το όπλο του ήταν άσφαιρο ή είχε πλαστικές σφαίρες. Μετά είδαμε το παιδί να πέφτει...", κατέθεσε ένας εκ των μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου