ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Απειλές, εκβιασμοί και υποκλοπές μεταξύ «φίλων»

Η μάρτυρας- κλειδί στήριξε τον Ψωμιάδη και επικαλέστηκε κασέτα Σε θρίλερ απειλών, εκβιασμών και υποκλοπών μεταξύ «φίλων» εξελίσσεται η υπόθεση του ραντεβού που έκλεισε η φίλη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Κωνσταντία Κάνου για λογαριασμό της φίλης της, δικηγόρου Τάνιας Σωτηροπούλου με αντικείμενο οικόπεδα έκτασης 11,5 στρεμμάτων στη Νέα Ραιδεστό, που πέρασαν στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, αντί για τους ακτήμονες δικαιούχους τους.
Η επιχειρηματίας Κωνσταντία Κάνου- τη μαρτυρία της οποίας είχε επικαλεστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι η Τάνια Σωτηροπούλου- έλυσε χθες το βράδυ τη σιωπή της και μιλώντας στο Αlter, στήριξε τη θέση του νομάρχη κ. Ψωμιάδη, ότι δηλαδή στο περίφημο ραντεβού δεν έγινε καμία αναφορά σε «εντολές από τον Πρωθυπουργό». Ταυτόχρονα, όμως, ξεδίπλωσε και ένα γαϊτανάκι απειλών και υποκλοπών, αφού μετά τον κ. Ψωμιάδη, που έχει υποστηρίξει ότι διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποδεικνύει ότι η κ. Σωτηροπούλου δεν λέει αλήθεια, και η κ. Κάνου- στέλεχος οργάνωσης της Ν.Δ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ

Η Κ. Κάνου και η Τ. Σωτηροπούλου ήταν φίλες και στο ίδιο κόμμα (Ν.Δ.). Αυτή έκλεισε το ραντεβού με τον Ψωμιάδη για τα οικόπεδα της Ραιδεστού

στην Καλαμαριά- επικαλέστηκε τηλεφωνική επικοινωνία της με τη δικηγόρο, την οποία ηχογράφησε η ίδια, και όπως επέμεινε αποδεικνύει το ίδιο. Πάντως, η επιχειρηματίας- μάρτυρας του ραντεβού ισχυρίστηκε επίσης ότι παρά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, δεν επικοινώνησε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης.

«Η συνάντηση με τον νομάρχη είχε κρατήσει πέντε λεπτά. Της είπε (σ.σ. ο κ. Ψωμιάδης) ότι είναι αναρμόδιος. Όχι, δεν είπε ότι παίρνει εντολές από ψηλά», υποστήριξε η κ. Κάνου για το ραντεβού με αντικείμενο τα οικόπεδα της Ν. Ραιδεστού.

«Υπήρχε απειλή»
Η επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι η δικηγόρος Τάνια Σωτηροπούλου (που πρόσκειται επίσης στη Ν.Δ. και ήταν υποψήφια τον περασμένο Μάρτιο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του κ.Δ. Γαρούφα, από τη Ν.Δ.) ήταν φίλη της. Αναφέρθηκε, όμως, σε «κακή συνεργασία στο παρελθόν με τον σύντροφο τής δικηγόρου Μιχάλη Κουκουβίνο», και πρόσθεσε: «Μου τηλεφώνησε η κ. Σωτηροπούλου το περασμένο Σάββατο. Της είπα ότι πρέπει να πω την αλήθεια. Στην επικοινωνία μας ένιωθα ότι υπήρχε μια γενική απειλή». Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο γυναικών επαναλήφθηκε- σύμφωνα πάντα με την κ. Κάνου- την Κυριακή και τότε η επιχειρηματίας ηχογράφησε τον διάλογο με την- άλλοτε- φίλη της. «Ξέρουν ότι ξέρω πώς κινούνται», δήλωσε, αφήνοντας αιχμηρότατα υπονοούμενα για τον σύντροφο της φίλης της. «Κατάλαβα ότι κινδυνεύω, γι΄ αυτό ηχογράφησα το τηλεφώνημα που αποδεικνύει ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για τον Πρωθυπουργό».

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, η κ. Κάνου είχε διαχωρίσει τη δικηγόρο από τον σύντροφό της Μ. Κουκουβίνο και είχε περιγράψει την κ. Σωτηροπούλου ως μια μαχητική και έντιμη δικηγόρο, η οποία, μάλιστα, είχε χειριστεί στο παρελθόν υποθέσεις της μητέρας της.

Στο νοσοκομείο ο Μ. Κουκουβίνος
Στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης με πιθανό έμφραγμα νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο δικηγόρος Μ. Κουκουβίνος. Νωρίτερα χθες, πάντως, είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε να απολογηθεί, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής του.

Η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο ο δικηγόρος εμφανίζεται να εκβιάζει επιχειρηματία- μεσάζοντα της εταιρείας που είχε αγοράσει από τη Μονή Βατοπεδίου «ιερά» οικόπεδα στη Νέα Ραιδεστό. Ο Μ. Κουκουβίνος, πάντως, δεν ελέγχεται πρώτη φορά πειθαρχικά. Στο παρελθόν έχει παραπεμφθεί και τιμωρηθεί έπειτα από καταγγελίες πελατών του, με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές.


«Εγκλωβιστήκαμε και καταστραφήκαμε από το Βατοπέδι»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου. Η υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου μάς κατέστρεψε οικονομικά και επαγγελματικά. Είμαστε όμηροι των εξελίξεων. Εγκλωβιστήκαμε χωρίς να φταίμε». Με τις παραπάνω φράσεις η εργολάβος οικοδομών από τη Θεσσαλονίκη Ειρήνη Πανέλου περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια αλλά και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές και απλοί επενδυτές που αγόρασαν οικόπεδα της Μονής Βατοπεδίου, χωρίς να υποψιάζονται ότι μπορεί να μπλεχτούν στα πλοκάμια του μεγάλου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου. Η κ. Πανέλου πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση Βατοπεδίου, αγόρασε από συναδέλφους της- ιδιοκτήτες κατασκευαστικής εταιρείας- δύο οικόπεδα, συνολικής έκτασης δύο στρεμμάτων, στην περιοχή Καρδίας πληρώνοντας γύρω στα 750.000 ευρώ και για τα δύο.Σκόπευε να χτίσει συνολικά 12 μεζονέτες και να τις πουλήσει, αλλά οι εξελίξεις την πρόλαβαν. Η Πολεοδομία μπλόκαρε την έκδοση οικοδομικής άδειας και στα δύο οικόπεδα δεν επιτρέπεται να κατασκευαστούν σπίτια, όπως άλλωστε και σε όλες τις ανταλλάξιμες εκτάσεις που εξασφάλισε το μοναστήρι. «Τα ακίνητά μου παραμένουν χέρσα. Παγιδεύτηκαν τα χρήματά μου και αντιμετωπίζω τεράστια προβλήματα. Αν δεν εξασφαλίσω κάποια κεφάλαια για να καλύψω τις τρέχουσες υποχρεώσεις, κινδυνεύω να καταστραφώ» λέει στα «ΝΕΑ» φοβισμένη η κατασκευάστρια από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Παναγιώτου αγόρασε ένα οικόπεδο της Μονής Βατοπεδίου, στην προέκταση της οδού Καμπουρίδου και αυτή την περίοδο ανεγείρει σε αυτό εννέα μεζονέτες. Όπως λέει, ούτε αυτός υποψιαζόταν ότι ήταν ένα από τα οικόπεδα που απέκτησε το μοναστήρι με διαδικασίες που τώρα ελέγχονται. Κατάφερε να πουλήσει μόνο τη μία, αλλά βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει τα υπόλοιπα από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Απέναντι από το εργοτάξιο βρίσκεται ένα από τα προνομιούχα οικόπεδα στα οποία επρόκειτο να ανεγείρει μεζονέτες η εταιρία Πάπιστας. Ολοκληρώθηκαν μόνο οι χωματουργικές εργασίες, ο χώρος περιφράχθηκε, αλλά μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, έφυγαν τα οικοδομικά συνεργεία και από τότε δεν εμφανίστηκε κανείς.

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή