ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Κατά μέτωπον... αντάρτικο σε Αλογοσκούφη

Σκληρή επιστολή Γ. Μανώλη στον υπουργό Οικονομικών
Αντιμέτωπη με την εξέγερση της «λαϊκής Δεξιάς», που πιέζει για άμεση στροφή στην οικονομική πολιτική και εξαπολύει μετωπική επίθεση στον κ. Γ. Αλογοσκούφη, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση.Με δημόσιες παρεμβάσεις τους, βουλευτές και επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. χτυπούν συναγερμό για την πορεία της κυβέρνησης και ουσιαστικά προειδοποιούν το Μαξίμου με σκληρό «αντάρτικο», εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό. «Θα φύγουμε νύχτα!», διεμήνυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, ενώ με επιστολή-βόμβα προς τον κ. Αλογοσκούφη ο βουλευτής κ. Ι. Μανώλης αποδομεί την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και καταγγέλλει «χορό εκατομμυρίων σε μίζες και μεσάζοντες», την ώρα που η φτώχεια καθηλώνει μισθωτούς και συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το σκληρό ύφος της επιστολής ο κ. Αλογοσκούφης έχει διαμαρτυρηθεί στο Μαξίμου, θεωρώντας ότι αποτελεί «χτύπημα κάτω από τη ζώνη». Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αντιμέτωπο με την εξέγερση της «λαϊκής Δεξιάς» που πιέζει για άμεση στροφή στην οικονομική πολιτική

χθες στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής Αργολίδας, αναφέροντας ότι έχει αποσταλεί στον υπουργό Οικονομίας πριν από τη ΔΕΘ, αλλά σημειώνοντας με έμφαση ότι «το περιεχόμενό της είναι το ίδιο επίκαιρο, αφού αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων» σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η αντεπίθεση των λεγόμενων «κοινωνιστών» της Ν.Δ., αρκετοί από τους οποίους έχουν βγει ανοικτά και στο γαλάζιο «αντάρτικο», προκαλεί έντονη ανησυχία σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, που ακόμη προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από τη διαγραφή Τατούλη.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς» θεωρούν κομβικό σημείο την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Και σπεύδουν να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου ότι θα φουντώσει νέος εμφύλιος, εάν επιχειρηθεί η «αναβάπτιση» του οικονομικού επιτελείου χωρίς να δρομολογηθεί αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Στην καθιερωμένη συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ο., εν όψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού, θα παρέμβουν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΔ, ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λπ.) και στη συνέχεια θα μιλήσουν οι κ.κ. Αλογοσκούφης, Φώλιας και τελευταίος ο Πρωθυπουργός. Αρκετοί βουλευτές εκτιμούσαν χθες ότι ο κ. Καραμανλής θα υψώσει «ασπίδα προστασίας» στο οικονομικό επιτελείο, επιχειρώντας με μια τέτοια κίνηση να αντισταθεί στις πιέσεις για «γενναίες πρωτοβουλίες» που περνούν, μεταξύ άλλων, μέσα από έναν δομικό ανασχηματισμό.«Προεόρτια»
Κυβερνητικοί παράγοντες, ερμηνεύοντας την κινητικότητα των βουλευτών της «λαϊκής Δεξιάς», έκαναν λόγο για «προεόρτια» μιας γενικευμένης αντίδρασης. Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Παν. Παναγιωτόπουλου προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν την τελευταία περίοδο φειδωλός στις δηλώσεις του. Ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε (στο Μega) την προσδοκία του για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, και έδωσε ουσιαστικά προθεσμία έως τον Φεβρουάριο στην κυβέρνηση για αναστροφή του αρνητικού κλίματος. «Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα δείτε την πολιτική μας, θα δώσουμε εξετάσεις. Και δεν μας παίρνει να μείνουμε μετεξεταστέοι. Ή θα πετύχουμε ή θα φύγουμε νύχτα!», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος έχει κινηθεί τις τελευταίες ημέρες και ο πρώην υφυπουργός κ. Γερ. Γιακουμάτος, που επίσης θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή, αν δεν ληφθούν άμεσα «φιλολαϊκά» μέτρα, ενώ κομματικές πηγές εμφανίζουν έτοιμο για νέο «χτύπημα» και τον πρώην υπουργό κ. Βυρ. Πολύδωρα. Βολές για την κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε χθες και ο βουλευτής κ. Κων. Μαρκόπουλος, λέγοντας (στη ΝΕΤ) ότι η η κυβέρνηση «σε ορισμένες στροφέςκαι σε ορισμένα τμήματα θα μπορούσε να ήταν πάρα πολύ καλύτερη» και αναγνωρίζοντας ότι με το τοπίο που διαμορφώνεται «η Ν.Δ. είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρει τα πάνω της».

Υπό την πίεση των αρνητικών δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διευρύνεται, «μεγάλες πρωτοβουλίες» ζήτησε χθες (Αlpha) και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Νικ. Καραχάλιος, ο οποίος κρίνει ότι είναι σκόπιμο να αναγνωρίσει η Ν.Δ. ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο. «Το πρώτο που χρειάζεται είναι μια πιο συγκροτημένη αυτοκριτική. Η αυτοκριτική δεν είναι ούτε αυτομαστίγωμα, ούτε συγχωροχάρτι...», είπε με έμφαση.
«Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε μίζες και μεσάζοντες»

Στην επιστολή- «φωτιά» προς τον κ. Αλογοσκούφη, ο βουλευτής Ι. Μανώλης αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Με κατηγορείτε γιατί ασκώ κριτική για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας του υπουργείου σας. Να σας θυμίσω πόσες φορές τα τελευταία χρόνια σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις διαφώνησα μαζί σας σε αυτά τα θέματα; Για τις χαριστικές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε Τράπεζες με αποκορύφωνα αυτή της Αlpha Βank (σ.σ. για το Ταμείο Ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων). Να σας θυμίσω τις διαφωνίες μου για τη φωτογραφική προκλητική συνταξιοδοτητική διάταξη του πρώην γενικού γραμματέα κ. Κουρή, για τις ρυθμίσεις για τους διευθυντές των υπουργείων που με μια μέρα στο βαθμό παίρνουν σύνταξη 1.200 ευρώ παραπάνω;

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα που υλοποιούν σκληρές και νεοφιλελεύθερες συνταγές; Αλήθεια, τι θέλετε να κάνω σήμερα; Να δεχθώ, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους αναπήρους, για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για αύξηση των κατώτερων συντάξεων, για τις επιστροφές του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο για τους αγρότες, για το επίδομα θέρμανσης, για τη στήριξη των συνταξιούχων και των ανέργων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αλήθεια, πότε θα λειτουργήσει το Ταμείο κατά της Φτώχειας και κυρίως με τι πόρους; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν και παρακολουθούν άναυδοι το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί σε μίζες και μεσάζοντες;

Γιατί, λοιπόν, ενοχλείστε που πολλοί βουλευτές, άλλοι δημόσια και άλλοι στους διαδρόμους της Βουλής, διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο σας; Και κυρίως γιατί, αντί να προβληματιστείτε, τους βάζετε μια ταμπέλα και προσπαθείτε να τους απαξιώσετε; Οι βουλευτές δεν είναι διορισμένοι όπως ο κ. Ζορμπάς για να τους απαξιώνετε και να τους καταργείτε. Είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υπηρετούν το λαό και όχι πρόσωπα, δελφίνους και υπουργούς.

Κύριε υπουργέ, Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα παντού και συμβουλέψτε τους συνεργάτες σας να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι της εξουσίας γιατί το μόνον που πετυχαίνουν είναι να σας εκθέτουν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου