ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ομολόγησε ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Πώς η Αστυνομία έφθασε στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου
* Στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου είχε γνωριστεί με τον ηθοποιό, συνελήφθη ο δράστης του εγκλήματος
Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στην πιάτσα της πλατείας Βικτωρίας, εκεί όπου συνάντησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο το μοιραίο βράδυ της 3ης Ιουνίου 2008, επέστρεψε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής τη νύχτα της Παρασκευής ο δολοφόνος του δημοφιλούς ηθοποιού.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Γεωργιανό, πρώην πυγμάχο και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είχε βρεθεί για πρώτη φορά στα χέρια των αρχών το 2006 στα Πατήσια, όταν συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου. Τότε είχε απειλήσει αστυνομικούς με μαχαίρι. Απελάθηκε στη Γεωργία και συνελήφθη ως λαθρομετανάστης στη Σάμο τον Ιούλιο του 2007. Δήλωσε ότι είναι Αφγανός και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Τα αποτυπώματά του «συνάντησε» ξανά η Αστυνομία στο διαμέρισμα του Ν. Σεργιανόπουλου.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του δολοφόνου μόλις πριν από μερικές ημέρες όταν ολοκληρώθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ο έλεγχος των αποτυπωμάτων στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου. Αρχικώς τα αποτυπώματα του δράστη δεν είχαν ταυτοποιηθεί, αφού συγκρίνονταν κυρίως με τις λίστες των σεσημασμένων ατόμων για διάφορα ποινικά αδικήματα. Ωστόσο εκεί δεν είχε υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Στη συνέχεια όμως στο σύστημα δεδομένων εντάχθηκαν και δεκάδες χιλιάδες αποτυπώματα ατόμων που είχαν προσαχθεί ως λαθρομετανάστες. Εκεί εντοπίστηκε το αποτύπωμα του 30χρονου Γεωργιανού. Η δίμηνη καθυστέρηση στην ταυτοποίηση του δράστη δημιουργεί πάντως ερωτήματα αφού η σχετική διαδικασία θεωρείται τυποποιημένη και η σύγκριση των αποτυπωμάτων θεωρητικά γίνεται με ταχύτατες διαδικασίες.

Τις τελευταίες ημέρες με κάθε μυστικότητα αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσαν τον 30χρονο Γεωργιανό στις γειτονιές της Πατησίων, όπου είχαν πληροφορίες ότι σύχναζε. Την ευθύνη των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής κ.κ. Γρηγόρης Μπαλάκος, Κώστας Κουζέλης και Σταύρος Σταυρόπουλος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, ο 30χρονος διέμενε μαζί με τον πεθερό του στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε εργασθεί περιστασιακά και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητούσαν σε όλα τα στέκια με βάση τη φωτογραφία του και άλλα στοιχεία του. Τελικά ύστερα από πολυήμερες έρευνες το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίστηκε από αστυνομικό στην πλατεία Βικτωρίας, το σημείο μηδέν της ιστορίας. Προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής και ομολόγησε.

Μετά την πολύωρη ανάκρισή του ο 30χρονος υποστήριξε: «Εκείνο το ξημέρωμα βρισκόμουν στην πλατεία Βικτωρίας περιμένοντας το λεωφορείο για να πάω στη δουλειά μου. Με πλησίασε ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον οποίο ήξερα από την τηλεόραση. Μου ζήτησε να πάμε σπίτι του. Κάναμε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Εκεί με την απειλή μαχαιριού μου ζήτησε να προχωρήσω σε διάφορες πράξεις που δεν δέχθηκα. Τον σκότωσα, βρήκα τα κλειδιά του σπιτιού και έφυγα. Μαζί μου πήρα και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές του. Γύρισα με ταξί στο σπίτι του πεθερού μου...».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αμφισβητούν πάντως πολλούς από τους ισχυρισμούς του σχετικά με τη σειρά των γεγονότων, για το τι αναζητούσε στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και για τις αναφερόμενες «απειλές» που δέχθηκε από τον ηθοποιό. Ανακάλυψαν στο σπίτι του Γεωργιανού τους υπολογιστές, ενώ επιβεβαίωσαν την εμπλοκή του και από σύγκριση πελματικού αποτυπώματος που είχε βρεθεί - μέσα σε λίμνη αίματος - στο διαμέρισμα του άτυχου ηθοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου