ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς

Για σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους, με σκοπό να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιτρέψουν τη δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού, για να δείξουν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στις επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ρέππας δηλώνει ότι η επίταξη παραμένει λύση έσχατης ανάγκης και πως η κυβέρνηση διαθέτει εναλλακτικά σενάρια για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες απεργίες.
Για σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τράμ κι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το Μετρό.
Μπαράζ κινητοποιήσεων προανήγγειλαν οι επιτροπές και οι κινήσεις πολιτών, σωματείων και κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Η τιμή ήδη έχει αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου, στο βασικό εισιτήριο από 0,60 σε 0,80 ευρώ, ενώ ισχύει μόνο για μία επιβίβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου