ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ανευ όρων η επιμήκυνση

Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα εφόσον ο προϋπολογισμός του 2011 κινείται εντός στόχων, εκτίμησε ο Ολι Ρεν, μιλώντας στη Βουλή ενώ επαναδιαβεβαίωσε ότι ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου θα επιμηκυνθεί χωρίς την πρόθεση να τεθούν νέοι όροι. 
 Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα εφόσον ο προϋπολογισμός του 2011 κινείται εντός του στόχου μείωσης του δημόσιου ελλείμματος κατά 2,5% μονάδες, εκτίμησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, μιλώντας στις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η Ελλάδα ακολουθεί σωστή πορεία και είναι στο σωστό δρόμο, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο στο πρόγραμμα των θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Ολι Ρεν, που ευχήθηκε «καλή συνέχεια».
Επαναδιαβεβαίωσε ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου χωρίς την πρόθεση να τεθούν νέοι όροι και προέβλεψε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2012 ή το 2013 θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές.
Είπε ακόμη ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες για το μέλλον όταν απαιτούνται να γίνουν άμεσα και να αλλάξουν τις συνήθειές μας, αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι αναπόφευκτο σκέλος της εποχής μας».
Θεώρησε πολύ σημαντικό το να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, γιατί θα βελτιώσουν το επενδυτικό περιβάλλον.
Αναγνώρισε σημαντικές προόδους που έγιναν σε πολλούς τομείς,αλλά πρόσθεσε ότι παραμένουν αρκετές προκλήσεις ακόμα, όπως το φορολογικό, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Καταβάλλει προσπάθειες και βρισκόμαστε στο πλευρό της. Η χρονική συγκυρία επιτάχυνε τις αλλαγές, εσείς όμως είστε λαός που έχει πίσω του μια ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα αδράξετε τις ευκαιρίες και θα τις αξιοποιήσετε»,κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου