ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ: «Ευχαριστώ που ξεπεράσατε την κρίση»

Το κόστος αυτής της πολύ ασυνήθιστης εκστρατείας ανέρχεται σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ
 Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες της Γερμανίας εξέφρασε την Τετάρτη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, το οποίο δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες.

Υπό τον τίτλο, «Τέσσερις υποσχέσεις, αλλά πριν απ' αυτό ένα ευχαριστώ», η συντηρητική ηγέτις γράφει: «Ευχαριστώ, αγαπητές και αγαπητοί πολίτες. Κάνατε τη Γερμανία τη χώρα που ξεπέρασε καλύτερα την παγκόσμια οικονομική κρίση».
 «Παρά τις ανησυχίες και τις κατηγορίες που σας πίεζαν, δεν αφεθήκατε στη σύγχυση και καταφέρατε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο πριν από μερικούς μήνες», γράφει η καγκελάριος.Το κόστος αυτής της πολύ ασυνήθιστης εκστρατείας ανέρχεται σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Το μήνυμα αυτό, το οποίο εστάλη σήμερα σε όλες τις εφημερίδες πανεθνικής κυκλοφορίας, πρόκειται επίσης να δημοσιευτεί στους ιστότοπους των εφημερίδων, σε ορισμένα περιοδικά και στον περιφερειακό Τύπο.
Η Αγκελα Μέρκελ, η οποία ηγείται από το φθινόπωρο του 2009 ενός συνασπισμού με τους φιλελεύθερους του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), υπόσχεται εξάλλου να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά, να επενδύσει στην εκπαίδευση, να αναπτύξει τις ανανεώσιμες ενέργειες και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης.
Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,7% πέρυσι, όμως η Γερμανία, η οικονομία της οποίας είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, επωφελήθηκε πολύ γρήγορα από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, ιδιαίτερα στην Ασία. Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει φέτος το 3,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου