ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Στρος Καν: Achtung!

"Καμπανάκι" χτυπά στη Γερμανία ο διευθυντής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν. Η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό, εαν καθυστερήσει η ανάκαμψη των ευρωπαίων εταίρων, προειδοποίησε
 Προειδοποίηση προς τη Γερμανία πως αν καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη των εταίρων της, η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει «για πολύ καιρό», απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν. 
 Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο κ. Στρος - Καν δήλωσε ότι «η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή», ωστόσο, όπως είπε, «η γερμανική οικονομία εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των πολιτών στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όσο η οικονομική ανάκαμψη σε εκείνες είναι αργή, το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό».

«Ακόμα κι αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να δηλώνουν ότι η κρίση τελείωσε, η απάντησή μου είναι όχι, σίγουρα, όχι», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία για το πλεόνασμα που παρουσιάζει η οικονομία της ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «έχει σωστή βάση» η επιθυμία των ΗΠΑ να δουν τα πλεονάσματα κάποιων χωρών να μειώνονται.

«Δεν μποροούμε να υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα τα δικά μας πλεονάσματα και να καταδικάζουμε τα ελλείμματα των άλλων», τα πρώτα τροφοδοτούνται από τα δεύτερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στρος-Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου